Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на официалното

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на официалното
Коментари Харесай

Министър Кралев даде старт на ремонта в залата за лека атлетика в Добрич

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва на формалното пускане на ремонтните действия на лекоатлетическата зала в Добрич.

След извършена социална поръчка от Министерството на младежта и спорта, на стойност 369 762,36 лева, през м. година беше избран изпълнителя на ремонтните действия на залата от компания Арете строй ЕООД.

" Българският спорт дължи доста на тази зала, защото години наред тя обезпечаваше всички потребности на лекоатлетите за зимната подготовка. След като през предходната година завърши ремонтът на " Асикс Арена ", в този момент към този момент може да стартираме да реконструираме и тази зала. Аз имам доста сантименти тук, тъй като тук съм се състезавал и съм упражнявал ", сподели министър Кралев.

 Красен Кралев заяви, че Новак Джокович ще пристигна за Sofia Open 2019
Красен Кралев заяви, че Новак Джокович ще пристигна за Sofia Open 2019

Сърбинът е заречен да гостува в столицата и да поиграе с наши деца

В залата за лека атлетика участваха кметът на Община Добрич Йордан Йорданов, Областният шеф Красимир Кирилов, Пламен Трифонов - шеф на компанията, която е реализатор на бъдещите ремонтни действия, както и младежи и деца, които организират тренировките си там.

Основната цел на плана е възстановяване на материално-техническото положение на спортната база в гр. Добрич като причина за развиването на спорта, както за професионални спортисти, по този начин и спорта за всички, в това число и за хора с увреждания.

Ремонтът се планува да бъде стартират при започване на април, като е съгласуван с подготвителната стратегия на спортистите, които упражняват в залата.

" Срокът, който ние сме поели за осъществяване на ремонта, е 40 дни. Вече 10 години се занимаваме с поправки на спортни обекти. Нескромно мога да кажа, че сме една от водещите компании на пазара, що се касае до спортни уреди ", уточни Пламен Трифонов.

Лекоатлетическата зала " Добротица " ще се осъвремени и модернизира, за основаване на условия за консолидиране на групите в неравностойно състояние, както и за осъществяване на национални и интернационалните надпревари.

" Благодаря на екипа на министър Кралев за цялото подпомагане към залата. Аз съм упражнявал тук. Моите деца също ще упражняват тук. Така че, това е отзив, че би трябвало да продължим да поддържаме залата в едно положително и професионално положение. С тези поетапни планове, колкото и да са лесни или сложни, ние потвърждаваме, че грижата за спортистите на Добрич и на региона, и на България са едно от най-важните неща, които би трябвало да плануваме за години напред ", разяснява кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Това е единствената кръгова писта в Източна България за лекоатлетически спортове на закрито.

 Министър Кралев връчи почетен плакет на легендата Божил Колев във връзка 70-ата му годишнина
Министър Кралев връчи почетен плакет на легендата Божил Колев във връзка 70-ата му годишнина

" Той е същински и заслужен образец за младежите "

Строителните работи обгръщат лекоатлетическата зала на повърхност от 3700 квадратни метра от общо застроените близо 10 000 квадратни метра в целия комплекс.

На пистата, която е мощно амортизирана, ще бъде положена нова настилка от полиуретан. Пистата и секторите ще бъдат оразмерени и разчертани със специфична машина и багра съгласно условията на Международната федерация по лека атлетика. В залата ще бъдат инсталирани нови уреди за дълъг, троен и пастирски скок със документ от федерацията. Поетапно ще бъдат ремонтирани и съблекалните. Спортистите ще разполагат и с ново съоръжение за подтикване на гюле. Зала " Добротица " е център на редица спортни надпревари, сред които и на държавния шампионат по лека атлетика на закрито, на републиканско състезание за слепи, на интернационалния шампионат " Академика " и други.

 Снимка 400096
Източник:

Пистата събира и спортисти на подготвителни лагери, както и претенденти за работа в полицията, пожарната и армията. С модернизирането залата ще може да кандидатства за домакинство на Балканиадата по лека атлетика.

През миналата година бе направено и отопление на закритата писта в Сливен, напълно ремонтирана беше зала " Асикс сцена ", която също е с 200-метров атлетически овал. Реконструкцията на оборудването продължи към 1 година и коства над 7 милиона лв..

Предстои ремонт на стадион " Академик " в София, който дружно с " Асикс сцена " ще се трансформира в център на леката атлетика.

През декември бяха открити и двете актуализирани закрити лекоатлетически писти в Пловдив на обща стойност 664 000 лв..

В Кюстендил сега също се ремонтира закритата писта по лека атлетика.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР