Българският национал Магомед Рамазанов направи перфектна серия от победи с

...
Българският национал Магомед Рамазанов направи перфектна серия от победи с
Коментари Харесай

Магомед Рамазанов е на една схватка от олимпийска квота на квалификациите в Истанбул

Българският национал Магомед Рамазанов направи съвършена серия от победи с техническо предимство на олимпийските квалификации по битка в Истанбул, а Миглена Селишка преодоля първите две от общо четири съпернички за квота за Париж 2024. Останалите национали чакат втори късмет през репешажи.

Рамазанов, победител от ранкинг сериите в Загреб през януари, завоюва с по 10:0 против латвиеца Иварс Саумосонок, Георги Рубаев от Молдова и италинеца Арон Канева, достигайки до полуфиналната битка на 86 кг. В Истанбул тя е и с цената на олимпийска квота за спечелилия, а изгубилият продължава на репешажите.

Миглена Селишка нападна квотите точно през репешажи на 50 кг. Днес българската националка завоюва с 6:2 против французойката Жюли Сабатие и с 9:2 против Ти Суан Нгуен от Виетнам, а по-късно ще се изправи против 11-кратната европейска шампионка Мария Стадник от Азербайджан. Победителката от тази битка ще се бори за квота против състезателката, излъчена от другия поток.

Георги Вангелов ще чака сходен късмет на 57 кг, откакто през днешния ден отстъпи на настоящия азиатски първенец Аман Сехрават. Индиецът доближи до полуфиналите, което направиха още противниците на Ахмед Батаев на 97 кг и Георги Иванов на 125 кг.

Решителните битки за класиране за Игрите във френската столица може да гледате от четвъртък до неделя (9-12 май) по Българска национална телевизия 3 и на bntsport.bg!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР