Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви, че мачът

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви, че мачът
Коментари Харесай

Красен Кралев: Моля феновете на ЦСКА да спазват мерките, ще бъдем безкомпромисни

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разгласи, че мачът сред ЦСКА и Клуж в четвъртък ще се организира при строги противоепидемични ограничения. Той направи това пред публицисти в симитлийското село Черниче, където участва на разкриване на ново игрище.

Кралев дефинира като тежък въпроса дали чака проблеми при спазването на ограниченията от публиката: " От една страна сме сложени пред алтернативата да удовлетворим претенциите на почитателите, особено за ЦСКА приказваме, които от години чакат тимът им да влезе в групите на Лига Европа. Удовлетворихме това тяхно предпочитание, в този момент ги апелирам в действителност да съблюдават ограниченията ".

Той акцентира, че разпоредените ограничения са съобразени напълно с рекомендациите на здравното министерство и при положение на нарушаване РЗИ ще глобява, а УЕФА ще санкционира.

" В напътствията на спортното министерство са написани рекомендациите, изпратени от УЕФА, които са над 30 страници, а по време на срещата ще има делегати от европейската футболна асоциация, които ще наблюдават за спазването им ", акцентира Красен Кралев.

" Всички тези, които обичат клуба си, би трябвало да съблюдават и да съблюдават нашите указания, с цел да не бъдат налагани наказания на тима. Максимумът на претовареност на трибуните ще бъде 30%, феновете ще бъдат отдалечени един от различен през две седалки, публиката ще влиза и излиза през разнообразни входове, където ще се мери и температурата на всеки фен ", сподели още спортният министър.

" Ще бъдем безкомпромисни за съблюдаване на ограниченията, тъй като здравето на нашите жители е най-важно. Аз самият прекосих през това тестване, доста тежко е, не трябва да се майтапим и да подценяваме този вирус. От друга страна животът в страната няма по какъв начин да бъде спрян, би трябвало да продължи, само че би трябвало се научим да живеем дисциплинирано и отговорно и да съблюдаваме тези ограничения, които здравното министерство предписва, тъй като това е за наше положително ", добави Кралев.

Двубоят е идващият четвъртък (22.10) с начален час 19:55 и ще се играе на стадион " Васил Левски ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР