Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира една от

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира една от
Коментари Харесай

Кралев за договора за Армията: На моя отговорност не го показвам, няма смисъл от скандал

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разяснява една от най-наболелите футболни тематики и у нас - базите на банкрутиралото сдружение “ПФК ЦСКА АД”. В студиото на Sportal TV министърът разкри, че на своя отговорност не демонстрира контракта сред Спортното министерство и управлението на ЦСКА-София, което сега употребява стадион “Българска армия” и базата в Панчарево. Кралев не желае съглашението да става обществено притежание, защото, по думите му, това би провокирало скандал.

“В момента сме на финала на стартирането на състезанието. Аз имам най-голямо предпочитание от всички този въпрос да завърши, тъй като всяко мое обществено събитие завършва с този въпрос. Надявам се, че ще завърши сполучливо. За нас е значимо почитателите да бъдат удовлетворени и да знаят, че сме се отнесли заслужено и сме спазили закона. Да дадем базите на ЦСКА-София, бе единственото вярно решение предходната година. Ако някой е имал предпочитание да съживи ПФК ЦСКА АД, щеше да заплати въпросният 1 млн. контракт обвързване към Министерството на спорта. Липсата на искащи демонстрира, че тези погасителни проекти са били единствено проформа и никой действително не е желал да се занимава с този казус”, разяснява Кралев в студиото на Sportal TV.

“Имайте самообладание, ще решим този проблем. Не може обаче да се търси връзка сред търга за емблемата на ЦСКА и търга за базите. Колкото до желанието на ЦСКА 1948 да види контракта за базите - това искане е отправено към предния кабинет, по време на служебното държавно управление. Аз не виждам смисъл той да се демонстрира сега. Ваши сътрудници, публицисти, са го виждали, само че няма да го покажем, защото не желаем да се спекулира преди търга. Това решение е напълно моя отговорност. Скандал няма да позволи. Този, който желае да вземе базите, ще би трябвало да даде банкови гаранции, че ще работи за подобряването им”, добави още министър Кралев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР