Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и зам.-министърът на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и зам.-министърът на
Коментари Харесай

Кралев обсъжда мерки за развитие на младежкия сектор

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева организираха работна среща с управлението на Национален юношески конгрес (НМФ), представляван от ръководителя Илина Мутафчиева. На срещата участваха Райчо Райчев – зам.председател на НМФ, Мирослав Цеков – основен секретар на НМФ, Никол Първанова и Катрин Станчева – членове на Управителния съвет на НМФ, както и специалисти от дирекция “Младежки политики” в ММС.

По време на диалога бяха разисквани съответни оферти от страна на националния юношески съвет на България - НМФ, пълновръстен член на Европейски юношески конгрес, за общи стъпки взаимно с ММС по отношение на развиването на младежкия бранш.

В началото на диалога Илина Мутафчиева акцентира, че не би трябвало да се позволява НМФ и младежките политики да бъдат използвани за партийни цели, както се случи по отношение на провеждането на Европейската младежка конференция, тъй като младежта е хоризонтална политика и има своите политически цели.

“Работим отлично с министър Красен Кралев и Министерство на младежта и спорта (ММС) и се надяваме да продължим положителната връзка в полза на младежкото yчастие на национално и европейско ниво”, съобщи ръководителят на НМФ. Мутафчиева добави, че следва доста взаимна работа по младежките цели, направени от над 250 юношески делегати от 40 страни по време на Европейската младежка конференция в София.

Относно Национална работна група по Структурен разговор ММС и НМФ се сплотиха към мнението, че съставът на тази група е подобаващ и не би трябвало да бъде променян. Министър Кралев съобщи, че е европейска процедура националният юношески съвет да управлява тази работна група, в съответния случай лицето на НМФ. По думите му, това е в унисон с политиката на овластяване на младежите.

Бяха разисквани настояванията на НМФ по отношение на Националната стратегия за младежта и опциите за в допълнение административното олекотяване на Програмата. Зам.-министър Колева посочи, че ММС към този момент е подхванало ограничения в тази тенденция.

източник: ММС - Пресцентър

Ръководството на НМФ съобщи желанието си за по-активно присъединяване на младежкия неправителствен бранш в изработването на новата Национална младежка тактика. От страна на ММС бе декларирано изрично, че новата тактика ще бъде разисквана с всички заинтригувани страни, с цел да дава отговор на потребностите и желанията на допустимо най-вече младежи.

Ще бъде образувана експертна група сред представители на НМФ и ММС, които през идната седмица ще обсъдят направените оферти и съответни ограничения за развиването на младежкия бранш.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР