Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на
Коментари Харесай

Готвят се да ваксинират родните олимпийци за Игрите в Токио

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов организираха работна среща, на която разискаха имунизирането на българските спортисти преди присъединяване им на Олимпийските игри в Токио.

Пандемичната конюнктура в България и по света би могла да осуети присъединяване на българските спортисти в идните надпревари, а имунизацията доста може да помогне за провеждането на безвредна и сигурна Олимпиада.

Поради тази причина министър Кралев и министър Ангелов взеха решение за разработване на проект за ваксиниране против COVID-19 на спортисти и треньори. Екип от специалисти на двете министерства ще създаде детайлно предложение. То ще бъде показано на федерациите, които ще изпращат спортисти на квалификациите за Олимпийските игри, както и на самия шампионат в Токио.

Около 11 000 състезатели от целия свят следва да вземат присъединяване в Олимпийските игри в Токио това лято. На тях ще участват и доста посетители, публични лица и публицисти. Все още стои открит въпросът дали да се позволен фенове на надпреварите. Това значи, че българските спортисти би трябвало да бъдат предпазени от опцията да бъдат инфектирани с COVID-19, което от своя страна би попречило присъединяване им в това най-престижно съревнование.

" Наш дълг е и ще създадем и невъзможното, с цел да защитим нашите спортисти”, разгласи министър Кралев.

“Само здрави спортистите ще могат да реализират триумфи и да донесат медали на България! “, съобщи от своя страна проф. Костадин Ангелов и добави, че имунизирането на българските спортисти ще бъде направено в най-кратки периоди.

По време на срещата участваха генералният секретар на Български олимпийски комитет Белчо Горанов, Антоанета Боева - шеф на Дирекция „ Спорт за високи достижения “ в ММС, Д-р Стефан Стругаров, ръководител на здравната комисия на БОК и доктор Георги Дамянов, изпълнителен шеф на СБАЛТОСМ “Проф. Д-р Димитър Шойлев”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР