Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, главният секретар на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, главният секретар на
Коментари Харесай

МВР и ММС обсъдиха общи мерки срещу вандализма по време на футболни мачове

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов, шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Ивайло Иванов и зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов организираха работна среща. Темата на диалога бе правенето на обща тактика сред Министерство на вътрешните работи и ММС против вандализма по време на футболни мачове.


Спортният министър и представителите на Министерство на вътрешните работи бяха безапелационни, че затварянето на игрища и лишаването от семейства на футболни клубове не е решението на казуса с футболното безчинство, което води до тежки произшествия.

Първата крачка, която ще бъде подхваната е, че Министерство на вътрешните работи ще изготви рекомендации към ММС, които ще обезпечат усилване на контрола на достъпа и персонализация на лицата, които имат достъп до футболните събития. Следващата стъпка, която цели да обезпечи спокойствието на стадионите, ще бъде организирането на работна група сред представители на Министерство на вътрешните работи, ММС, БФС и двете парламентарни комисии – Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред. Целта на работната група ще бъде разработване на ефикасни законодателни промени, които да доведат до усилване на персоналната отговорност. Ще бъдат направени промени в Наредбата за лицензиране на стадионите и спортните уреди и в Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия.

Първата стъпка, към която се сплотиха Министерство на вътрешните работи и ММС, е Националният стадион “Васил Левски ” да бъде оборудван напълно със система за надзор на достъпа, с цел да може да поеме главните рискови футболни срещи.

Първата работна среща сред, Министерство на вътрешните работи, ММС, БФС и представители на двете парламентарни комисии ще се организира на 20.04.2018 година от 14:00 часа на Националния стадион “Васил Левски ”.
 Ранената полицайка е в устойчиво здравословно и психическо положение Ранената полицайка е в устойчиво здравословно и психическо положение
Още не е открито лицето, което е хвърлило бомбичка против полицайката след дербито ЦСКА - "Левски ". Ранената е в устойчиво положение, а зрението й е...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР