Министърът на културата направи днес поредна проверка на ремонта в

...
Министърът на културата направи днес поредна проверка на ремонта в
Коментари Харесай

Ремонтът на НДК приключва, от 1 декември ще тестват техниката

Министърът на културата направи през днешния ден поредна инспекция на ремонта в НДК. Той показа, че реализира постоянно инспекции на дейностите.

На днешната инспекция Банов сподели и напредъка в Зала 3, където ще се организират всички събития от Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Министърът посочи, че залата към този момент е годна и може да събере 2000 индивида.

„ Отговаря на всички условия и на международните стандарти. Изглежда като една сериозна европейска зала. Има бюра, маси, фотьойли - цялата покъщнина е взета съхранена и подготвена да бъде ситуирана. Запазен е стилът, концепцията за НДК ", акцентира министър Банов.

Той изрази задоволството си от обстоятелството, че красивите пана, творби на изкуството, са реставрирани и също са съхранени добре. Мраморните стълби са непокътнати, а белите плочки дават отговор на всички условия през тях да минават голям брой хора.

От 1 декември ще могат да се правят последни проби, най-много и на техниката.

„ Успяхме в наличните 45 млн. лева от държавния бюджет, при действително нужни 50, да създадем по този начин, че всичко да бъде качествено и да наподобява добре”, добави Боил Банов.

Той разяснява и нарастването в плана на бюджета за просвета за 2018 година, което общо е към 30 млн. лева

Основните акценти в идния бюджет по думите на министъра са свързани с не с пари, а с делегираните действия, със основаване на условия за развиване. „ Осигуряваме пари в секторите и предизвикваме хората да бъдат новаторски и да работят”, уточни Боил Банов. Той разяснява и поемането на поста и.д. шеф на НИМ от доцент Бони Петрунова, като акцентира, че за него е значимо да работи с хора визионери, които образуват дълготрайни политики на културните институти.

Боил Банов приказва и за идното ново сключване на съглашение с „ Лувъра “, което е от изключителна значимост за България, защото стартира нов програмен интервал с договаряне на две наши изложения там и две техни изложения у нас. Министърът на културата посочи и огромния принос на сегашния ръководител на Комисията по културата и медиите в Народното събрание Вежди Рашидов това съдействие да бъде сполучливо осъществено.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР