Министърът на културата Атанас Атанасов отговори задочно на председателя на

...
Министърът на културата Атанас Атанасов отговори задочно на председателя на
Коментари Харесай

Министърът на културата отговори на Христо Мутафчиев: Не определям аз заплатите на артистите

Министърът на културата Атанас Атанасов отговори задочно на ръководителя на Съюза на артистите Христо Мутафчиев

Вчера той разгласи, че гилдията е в подготвеност за митинг, в случай че не бъдат вдигнати стартовите заплати на работещите в областта на театралните изкуства.

Мутафчиев изиска началната заплата за артистите да стане 1500 лв..

"Министърът на културата не може с магическа пръчка да направи заплатите някакъв избран номер... цифра. Заплатите се дефинират с браншовите организации, с цялостната работа с шефовете на институтите, тъй че ще работим дружно в тази посока ", съобщи през днешния ден пред кореспонденти в Народното събрание Атанасов, съобщи

На въпрос изискал ли е от министъра на финансите повече средства за артистите, той отговори: "Още в януари месец го направихме това, което се видя с бюджета ".

За идната скоро актуализация на бюджета Атанасов съобщи, че към момента не е приказвал всъщност с министъра на финансите.

Атанас Атанасов разяснява и проблема с Младежкия спектакъл, част от чиято постройка може да бъде дадена на КЕВР. Министърът сподели, че бил сюрпризиран от реакцията на театъра и научил за нея от обществените медии. Само преди две седмици пък имал диалог с шефа на театъра. Бил сюрпризиран от проблема с Младежкия спектакъл, научил от обществените медии. "Никога не е имало подозрение, че Министерството на културата (МК) застава зад своите театри ", съобщи Атанасов.

По думите му въпросът може умерено да се реши, а мнението на МК че, че застава безапелационно зад театъра.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР