Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева се срещна с

...
Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева се срещна с
Коментари Харесай

Министър Стойчева се срещна с посланика на Република Австрия

Министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева се срещна с посланика на Република Австрия в България Н. Пр. Андреа Икич-Бьом. В срещата участваха още Филип Куфпер, търговски консултант и Мадлен Лайтсбергер, комерсиално аташе. От страна на министерството участва и заместник-министър проф. Георги Ангелов.

На срещата беше разисквано задълбочаването на двустранните стопански връзки в областта на нововъведенията, високите технологии и научноизследователската и развойна активност. Акцентира се и върху развиването на предприемаческата и стартъп екосистема в България.

„ Сред главните цели, които си слага Министерството на нововъведенията и растежа, е привличането на вложители, които посредством развиване на високотехнологични нововъведения да основават висока добавена стойност в стопанската система ни “, сподели министър Стойчева.

По думите й, научноизследователската и развойна активност, както и развиването на човешкия капацитет, би трябвало да бъдат в основата на основаването на нововъведения, които сполучливо да се комерсиализират в бизнеса.

Министър Стойчева срещна посланика на Република Австрия с визитите си в университетите във Варна и Бургас и срещите си с локалната власт. Тя разгласи, че ще продължи обиколките си в страната за отключване капацитета на районите и усилване на връзката сред науката и бизнеса.
И двете страни подчертаха, че ще работят в близко съдействие в сферите на образованието, науката, развиването на основни умения, нововъведения, високи технологии и вложения.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР