Министърът на икономиката Никола Стоянов отговори на обвиненията на Корнелия

...
Министърът на икономиката Никола Стоянов отговори на обвиненията на Корнелия
Коментари Харесай

РЕАКЦИЯ: Стоянов отговори на Нинова заради яз. Огоста

Министърът на стопанската система Никола Стоянов отговори на обвиняванията на Корнелия Нинова по отношение на построяването на плаващ слънчев парк на язовир Огоста.

" Не очаквайте от мен последователност в бездействието, което Корнелия Нинова имаше към Северозападна България ", съобщи той на конференция в Монтана за показване на капиталовото желание на немска компания за язовир „ Огоста “.

Той прикани локалната общност да не има вяра на политическите спекулации, които се популяризират в последните дни по въпроса.

„ Наясно сме, че централният въпрос тук е въздействието на плана върху околната среда и за нас е основно да запазим всички икономически действия на язовира “, безапелационен бе министър Стоянов.

По думите му предстоят точни планове, само че към този миг упованията са планът да заеме към 40% от площта на язовира.

„ От позиция на директните и косвени стопански изгоди мога да заявя, че такава инвестиция досега не е осъществена у нас. Освен 1 милиарда евро, колкото е първичната оценка на оборудването, вложителят е декларирал подготвеност за повсеместен ремонт на язовирната стена, който по планове ще коства към 20 млн. лв. “, посочи икономическият министър.

Според Стоянов немската компания е декларирала, че е подготвена плана да се извършва от български компании, което е още един късмет за бизнеса и ще отвори работни места.

“Във всички решения, които ще взимаме по тематиката на първо място е държавният интерес и безопасността”, увери той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР