Министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с Херо Мустафа,

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с Херо Мустафа,
Коментари Харесай

Емил Караниколов успокои САЩ, че инвестициите у нас са сигурни

Министърът на стопанската система Емил Караниколов се срещна с Херо Мустафа, ексклузивен и пълномощен дипломат на Съединени американски щати. В рамките на срещата той срещна участниците с опциите за вложения в България, като подчертава на положителното икономическо положение у нас.

„ Традиционно положителните двустранни връзки в комерсиалната област, както и удобните пазарни благоприятни условия на Съединените американски щати вършат Вашата страна перспективен външноикономически сътрудник на България “, сподели министърът и акцентира, че през 2018 година двустранната ни търговия със Съединени американски щати нараства с 36%, като надвишава 975 млн. $ и надвишава предходната пикова стойност на взаимната търговия от 2006 година, а за първото полугодие на 2019 година стокообменът сред двете страни е 412 млн. $ съгласно предварителните данни.

В рамките на диалога беше сложено и началото на деен разговор за реализирането на съответни ограничения за стимулиране на двустранните връзки. Една от обрисуваните благоприятни условия е организирането на бизнес посещаване, което ще се организира през декември тази година, както и срещи на американски компании с българските работодателски организации.

Караниколов подчертава и на няколко значими момента за нашата страна, като един от тях, той уточни участието на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване /ОИСР/. Той акцентира, че проектът, отразява политическата воля на България и постигнатия прогрес в процеса на подготовка за участие в Организацията през последните години.

Посланик Херо Мустафа изрази признателност за предоставената информация и увери, че чака в най-скоро време разширение на съдействието и определяне на нови партньорски връзки сред предприемачи от двете страни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР