Министърът на финансите Владислав Горанов съобщи по време на парламентарния

...
Министърът на финансите Владислав Горанов съобщи по време на парламентарния
Коментари Харесай

Горанов: Почти половин милиард лева се губи ежегодно от некоректно отчитане на продажби и обороти

Министърът на финансите Владислав Горанов заяви по време на парламентарния надзор през днешния ден, че по консервативни оценки съвсем половин милиард лв. се губи годишно от неточно отчитане на продажби и обороти.

"Над триста и тридесет от тях са от неплатени налози и осигуровки в така наречен кешови стопански браншове - заведения за публично хранене, питейни заведения, нощни заведения, търговци на дребно на храни и облека, места за настаняване, останалите - над 160 млн., са неплатени обществени отговорности от търговци, извършващи продажби през електронни магазини ", сподели министър Горанов.

Във връзка с това той подсети за препоръчаните за публично разискване промени в Наредба Н-18 от 13 декември 2006 година за вписване и отчитане посредством фискални устройства на продажбите в комерсиалните обекти, условията към софтуерите за ръководството им и условия към лицата, които правят продажби посредством електронен магазин. Целта на измененията е битката със сенчестата стопанска система. По данни, представени от министъра, по отношение на 2014 година с 50 на 100 се усъвършенства събираемостта на данъчните доходи, или близо 14 милиарда лв. повече, което надвишава темповете на повишаване на стопанската система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР