Министърът на финансите на Великобритания Филип Хамънд се извини, след

...
Министърът на финансите на Великобритания Филип Хамънд се извини, след
Коментари Харесай

Министърът на финансите на Великобритания се извини, след като нарече ЕС "враг"

Министърът на финансите на Англия Филип Хамънд се извини, откакто назова Европейския съюз "враг " в договарянията за Брекзит, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

В изявление за телевизия Скай Нюз Хамънд се опита да разсее гнева, който провокира у някои консерватори, които го упрекват в прекомерно мек метод към Брюксел. "Разбирам, че пристрастеностите са огромни, само че ние всички имаме идентичен дневен ред. Врагът, съперниците, от другата страна на масата, са хората, с които би трябвало да преговаряме, с цел да реализираме най-хубавата договорка за страната ни ", сподели Хамънд в изявлението. Малко по-късно той се опита да замаже нещата и написа в Туитър: "Извинявам се, че използвах несъответствуваща дума. Ще продължим да работим с нашите другари и сътрудници от Европейски Съюз за взаимноизгодна договорка за Брекзит. "

Хамънд отхвърли да отговори на въпроси на публицисти дали би дал своя вот за Брекзит, в случай че имаше втори референдум. Той единствено сподели, че референдумът към този момент се е състоял и че всеки знае по какъв начин е дал своя вот. Ройтерс напомня, че той водеше акция срещу излизане от Европейски Съюз. По-рано тази седмица подобен въпрос беше заложен на Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила, която също отхвърли да отговори. Това провокира известно безпокойствие измежду последователите на Брекзит, че тя може би не е задоволително твърда в желанието да извади Англия от Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР