Министърът на енергетиката на България Теменужка Петкова и министърът на

...
Министърът на енергетиката на България Теменужка Петкова и министърът на
Коментари Харесай

Енергийните министри на България и Гърция обсъдиха реализацията на газовата връзка

Министърът на енергетиката на България Теменужка Петкова и министърът на околната среда и енергетиката на Гърция Йоргос Статакис разискаха нужните следващи дейности за реализацията на плана за създаване на газовата връзка Гърция-България, оповестиха от Министерството на енергетиката.

Двамата бяха безапелационни, че ще се работи по обновен график по плана, тъй че интерконекторът да бъде въведен в употреба през 2020 година - в синергия с пуска на Трансадриатическия газопровод.

По време на визитата си в София министър Статакис удостовери, че интерконекторът Гърция-България е предпочитан план и за гръцката страна .

Министрите Петкова и Статакис подчертаха, че главен приоритет е сполучливото привършване на публичните поръчки за избор на строител, за снабдител на тръби и за строителен контрол.-->

Очаква се всички тръжни процедури по плана да приключат до края на април . Обсъдено беше и идно сключване на междуправителствено съглашение, което да стабилизира данъчно-правния режим на плана за интервал от 25 години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР