Министърът на енергетиката Александър Николов е домакин на регионалната министерска

...
Министърът на енергетиката Александър Николов е домакин на регионалната министерска
Коментари Харесай

В София се провежда регионална среща за енергийна сигурност


Министърът на енергетиката Александър Николов е хазаин на районната министерска кръгла маса в София, която е отдадена на районното съдействие за енергийна сигурност, диверсификация и зелен преход.

В събитието вземат участие министър председателят Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев, генералният шеф на Групово дело " Енергетика " на Европейската комисия Дите Юл Йоргенсен.

Сред поканените участници са ръководители на бранша от основни за района страни - Константинос Скрекас, министър на околната среда и енергетиката на Гърция; Вирджил-Даниел Попеску, министър на енергетиката на Румъния; Зорана Михайлович, вицепремиер и министър на минното дело и енергетиката на Сърбия; Крешник Бектеши, министър на стопанската система на Северна Македония; Парвиз Шахбазов, министър на енергетиката на Азербайджан; Герман Галущенко, министър на енергетиката на Украйна; Алпарслан Байрактар, зам.-министър на енергетиката и естествените запаси на Турция, и други

Те дискутират най-актуалните тематики в бранша, изправен пред провокациите на няколко поредни рецесии - пандемията от ковид, скока в цените на енергоносителите, отражението на войната в Украйна върху сигурността на газовите доставки и други.

Сред акцентите на кръглата маса са вероятностите пред районните пазари на електрическа сила, декарбонизацията и зеленият преход. Обсъжда се и основаването на първа районна работна група като част от платформата на Европейски Съюз за закупуване на сила.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР