Министърът на електронното управление още ходи с охрана. Това потвърди

...
Министърът на електронното управление още ходи с охрана. Това потвърди
Коментари Харесай

Министърът на електронното управление още ходи с охрана

Министърът на електронното ръководство още върви с защита. Това удостовери самият Александър Йоловски в „ Защо, господин министър “ по bTV.

Той посочи и че са го викали в прокуратурата, само че не каза за какво. А на въпрос на Жени Марчева в случай че Кирил Петков го е заплашвал за какво е останал министър в държавното управление с мандата на Кирил Петков той отговори: „ Има да се реализират доста цели и постигането им зависи И от хората, които са на позициите, тъй че тези цели да бъдат реализирани. От години българското електронно ръководство има систематични недостатъци, които никой не желае да адресира, аз имам задоволително опит и транспарантно установяване на планирани стойности. “

Октомври месец предходната година Софийската градска прокуратура стартира следствие за закани против министър Александър Йоловски. Тогава от ГЕРБ и от " ИТН " обявиха, че на председателски съвет, че Йоловски е разказал, че е притискан от политици от ПП-ДБ.

От прокуратурата към този момент са разпитали съвсем всички, които са свързани с инспекцията

До следствието се стига, откакто два дни преди първия тур на изборите, от ДАНС изпратиха информация за дейности на зам.-министъра на електронното ръководство, свързани с хеш кода на машините. След това Централната изборна комисия (ЦИК) анулира машинното гласоподаване. Премиерът Николай Денков съобщи, че събитията ще се проучват в учебниците по история като типичен образец за интензивно мероприятие.

Седмица след тези събития СГП стартира следствие за закани против Александър Йоловски. Тогава от ГЕРБ и от Има Такъв Народ обявиха, че министърът е разказал, че е притискан от политици от " Продължаваме промяната - Демократична България ".

" Той загатна директно, че господин Кирил Петков, както господин Божидар Божанов са му оказвани напън с публичните поръчки за 600 млн. лв.. Това е невиждан скандал министър, излъчен от квотата на мандатоносителя - споделя, че мандатоносителят му оказва напън ", сподели Десислава Атанасова в края на октомври.

На въпрос дали са били избавени публичните поръчки или да са били упорочени Йоловски отговори: „ В Министерство на електронното ръководство декември месец правихме едно резюме за всички планове, които се осъществят при нас. Към декември месец общата стойност на всички планове, по които работи Министерство на електронното ръководство е към 1 милиард лв., като финансовия запас, който е обвързван с съответните действия на Министерството или на изпълнителната организация към министерството е към 650 милиона лева В допълнение на това по новата стратегия за цифровизация и за киберсигурност има към 640 милиона. Така че това е един извънредно голям финансов запас, по който има голям брой публични поръчки. “

Зам.-министърът на електронното ръководство стана причина ЦИК да анулира машинния избор в неделя

Той посочи и че публични поръчки се афишират непрестанно.

„ Затова споделям, че моята политическа позиция е, че всички публични поръчки, които би трябвало да бъдат открити - би трябвало да бъдат с доста положителни механически спецификации “, сподели той.

Йоловски разяснява и че би трябвало да има 20 работни дни време да има за засвидетелствуване на машините. Според него е належащо целият развой да стартира по-рано.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР