Атаките на Иран срещу Израел са грубо нарушение на международното

...
Атаките на Иран срещу Израел са грубо нарушение на международното
Коментари Харесай

Атанас Запрянов: Атаките на Иран срещу Израел са грубо нарушение на международното право

Атаките на Иран против Израел са жестоко нарушаване на интернационалното право. Това сподели в предаването „ Защо, господин министър? “ служебният министър на защитата Атанас Запрянов.

„ На днешното съвещание в Министерски съвет обсъдихме обстановката и взехме решение, че няма директна военна опасност за България, както и че осъщественото деяние от стана на Иран против Израел е жестоко нарушаване на интернационалното право. Остава да проследим каква ще бъде реакцията на Израел “, изясни той.

Служебният боен министър допуска, че Израел няма да отговори толкоз непосредствено, тъй като има и други способи за влияние. Той обаче счита, че няма да има ескалация на напрежението и широкомащабна война сред Иран и Израел, която да засегне Близкия изток.

Атанас Запрянов разяснява и номинацията си за длъжностен министър. Той приел поканата, която пристигнала персонално от Димитър Главчев. „ Разговаряхме с него. Оказа се, че давам отговор на профила за министър на защитата, който той търси – човек, който да е осведомен с процесите и незабавно да поеме ръководството на отбранителната политика на страната “, разясни той.

Служебният боен министър изясни, че в тази си роля той ще заложи на надграждането на българската защита. „ Естествено, има браншове в защитата, които аз не съм управлявал и нямам взор върху тях. Тепърва ще се срещна с тях, само че има процеси в армията, които не търпят отсрочване “, сподели още той.

Атанас Запрянов не пропусна и тематиката за Украйна, както и даването на военна помощ от страна на България. „ Има два пакета с помощи, които ще изпратим в Киев. Единият е по решение на българското държавно управление от ноември предходната година. Вторият е с решение на държавното управление от март тази година “, изясни министърът.

Той разясни, че процесът по закъснение на българската помощ за Украйна не се дължи единствено на министерството и даде обещание, че страната ни ще направи всичко допустимо да форсира този развой. БТР-ите към този момент са пристигнали в Украйна, уточни още той, като акцентира, че помощта, която указва България, е „ забележителна за мащабите и отбранителните качества на страната ни “.

„ Дебатът в границите на Кримската платформа, който ще стартира на следващия ден у нас, е ориентиран освен към помощта за Украйна, само че и към сигурността в Черно море “, сподели още той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР