Има корупция в Министерство на спорта – беше заловен служител

...
Има корупция в Министерство на спорта – беше заловен служител
Коментари Харесай

Министърът на спорта Димитър Илиев: Да, корупция има

Има корупция в Министерство на спорта – беше хванат чиновник с пари на стълбите във ведомството. Това сподели в „ Защо, господин министър? “ министърът на спорта Димитър Илиев.

„ Корупцията е проникнала надълбоко в българското общество през последните десетилетия и никой няма гаранция, че в неговото ведомство няма хора, които са подготвени да посегнат. Ние сега плащаме налог на това, че сме дали своят вот доверие на хора, които са назначавани преди нас “, изясни той.

Министърът на спорта уточни още, че Иван Иванов е чиновник във ведомството от 2018 година – по време на мандата на Красен Кралев. „ Аз обаче считам, че на хората би трябвало да им се даде късмет, да им се гласоподава доверие, с цел да разпрострат оптималния си капацитет. Да, казусът е доста противен, само че никой не може да подсигурява какви хора има в министерството си “, разясни той.

Според него казусът с Иван Иванов е добър образец за всеки, който се изкуши да получи пари на ръка още веднъж. „ Органите работя и той ще би трябвало по-късно да дава отговор за дейностите си “, безапелационен е министърът.   

Димитър Илиев разяснява и случая с мъжа, нахлул в учебно заведение с секира. „ Основна задача на министерството е да ускори защитата. Истината е, че този човек се е показал като доброжелателен, записал се е в тетрадката, влезнал е вътре и едвам по-късно се е схванало, че той носи със себе си такова оръжие “, изясни министърът.

Той сподели още, че за министерството е главен приоритет сигурността на учениците в спортните учебни заведения. От думите му стана ясно също по този начин, че по този проблем към този момент има изключени възпитаници, които чакат да им се откри ново учебно заведение.

„ Извършват се голям брой инспекции по тези сигнали (за принуждение от страна на шефа на учебното заведение Борис Борисов – б.р.). Те са какво в изгода да шефа, по този начин и против него. Тук са включени и доста други институции, тъй като ние като министерство не сме проверяващ орган “, разясни той.

Димитър Илиев разясни, че защото Борис Борисов един път е бил отстраняван от поста и възобновен на него от съда, той ще изчака приключването на всички инспекции преди да вземе решение.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР