Предсрочни избори значи страх, спиране на ключови реформи и бeз

...
Предсрочни избори значи страх, спиране на ключови реформи и бeз
Коментари Харесай

Иванка Шалапатова: Предсрочни избори значи страх и спиране на ключови реформи

„ Предсрочни избори значи боязън, прекъсване на основни промени и бeз смели решения. “ Това сподели общественият министър в оставка Иванка Шалапатова пред „ Защо, господин министър “ по bTV.

„ Обещанията би трябвало да се съблюдават “, акцентира той

Тя направи и равносметка на свършеното до момента, като сподели, че при диалози с Николай Денков и Мария Габриел не е получила рецензии за работата си.

„ Приех да съм министър, тъй като за мен екипът е значим, не поста. Затова при ротацията за мен беше значимо това да се разиска, а никой не ни събра да го обсъдим, сподели тя. 

Имаме общи точки, само че евентуално ще се върнем към тях след избори, добави тя

Шалапатова разяснява и пенсиите.

„ Пенсионерите ще получат 11% нарастване на пенсиите през лятото. Министерският съвет не е залагал на популистки решения. Дали е по-добре да се дават по 60 лв. два пъти в годината като надбавки, или да се усилват и актуализират пенсиите, с което се изпреварва растежът на инфлацията. “, сподели общественият министър в оставка.

Тя изясни и че държавното управление има подготовка за актуализирането на наредбата, която дефинира механизма за енергийните помощи. От 1 юли стартира частична либерализация на тока.

Вижте още във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР