Имам чудесни работни отношения с г-жа Габриел. Мисля, че с

...
Имам чудесни работни отношения с г-жа Габриел. Мисля, че с
Коментари Харесай

Андрей Цеков: Имам чудесни работни отношения с г-жа Габриел

„ Имам чудесни работни връзки с госпожа Габриел. Мисля, че с нея нямаме никакви несъгласия. Аз бих бил удовлетворен и спокоен да работя с нея “.

Равносметка за свършеното през последните 9 месеца

Това сподели в изявление за предаването „ Защо, господин министър “ министърът на районното развиване в оставка Андрей Цеков  в отговор на въпроса дали ще остане в кабинета, в случай че има ротация.

На въпроса дали би трябвало да се сформира ново държавно управление, или би трябвало да се върви към предварителни избори Цеков сподели: „ Мисля, че ще надделее отговорността към България, страната сега се нуждае от резистентност в ръководството “.

Министърът на районното развиване разяснява и измененията в държавното сдружение „ Автомагистрали “, които направи в деня, в който министър председателят Николай Денков подаде оставка.

Това стана след дълги диспути и остри думи в пленарна зала

„ През юли сезирах Агенцията за държавен финансов надзор (АДФИ), с цел да проверим по какъв начин е работило това сдружение през тези години. Докладът излезе при започване на 2024 година и той демонстрира, че сдружението не е прилагало Закона за публичните поръчки (ЗОП) при възлагане към външни реализатори. Става въпрос за 5-годишен интервал – 2018 г.-2023 година “, изясни той.

От Съвета на шефовете на „ Автомагистрали “ бяха отстранени Владимир Трифонов, Гено Иванов, Калин Янков и Ивелина Крушкова. Всички са били назначавани от служебните държавни управления на президента Румен Радев. На поста си обаче остана е изпълнителният шеф на сдружението – Иван Станчев.

Били са сключвани контракти без публични поръчки, надвишаващи 2 милиарда лв.

„ Това е от моя опит в мениджмънта – постоянно, когато се вършат кадрови промени, би трябвало да се обезпечи последователност. Винаги би трябвало да има микс сред остарели и нови членове досега, до който новите получат задоволително информация за метода, по който е оперирало сдружението “, посочи министърът.

Цеков посочи, че измененията са съгласувани с ГЕРБ. От тяхната квота са назначени двете дами в Съвета на шефовете – Ивелина Маринова и Станислава Варадинова.

Според нея не е редно да се приказва за български компании по този позорен метод

Той добави, че съставът е краткотраен и следва да бъде разгласен конкурс.

На въпроса за какво е назначил във краткотрайния състав собствен някогашен съучастник – Стефан Атанасов, той отговори: „ В този миг, когато е нужен разбор, с цел да се откри има ли порочни възлагания и какви са правните последици, най-нормалното нещо е да се опра на хора, които познавам, на които имам довери и имат подобаваща експертиза. В момента основното е да схващат от право, проблемите на сдружението са правни, не са механически “.

Цялото изявление с Андрей Цеков – гледайте във видеото!  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР