Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей защити решението си да гласува

...
Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей защити решението си да гласува
Коментари Харесай

Мей призова депутатите да гласуват поправка за промяна на механизма за Ирландия

Министър-председателят на Англия Тереза Мей отбрани решението си да гласоподава против истинския си проект за защитния механизъм към съглашението за Брекзит с Европейски Съюз за отбягване на " твърда " граница сред Северна Ирландия и Ирландия, написа " Гардиън ".

По време на спор в Камарата на общините Мей разясни, че това демонстрира, че слуша депутатите.
 Мей ще изиска от Европейски Съюз предоговаряне на съглашението за Брекзит
Мей ще изиска от Европейски Съюз предоговаряне на съглашението за Брекзит

Мей предлага спор и избор за Брекзит на 14 февруари, в случай че договорката не бъде прокарана

Мей поддържа импортираната от Греъм Брейди корекция, която планува подмяна на защитния механизъм за Ирландия с други възможности.

Депутат от Лейбъристката партия съобщи, че в случай че министър председателят гласоподава в интерес на поправката, това значи, че гласоподава срещу съглашението си.

Постоянно ме обвинявате, че подценявам Камарата на общините. Сега я чувам и вие отново ме критикувате, отговори министър председателят.

В началото Мей повтори, че би трябвало да изпълнят волята на народа и да изведат страната от Европейски Съюз. По думите й депутатите би трябвало да чуят бизнеса, да защитят търговията с Европейски Съюз , а също по този начин и съдействието в сигурността.

Лидерът на Консервативната партия удостовери, че депутатите ще гласоподават за Брекзит на 14 февруари, в случай че не бъде прокарано съглашение.

Запитана от шотландските националисти какво ще направи, в случай че Европейски Съюз откаже предоговаряне на изискванията, Мей отговори, че първата стъпка е депутатите да реализират единодушие.
 Европейски Съюз отхвърля компромисен проект на торите за Брекзит като неработещ
Европейски Съюз отхвърля компромисен проект на торите за Брекзит като неработещ

Договореностите са известни като " Компромиса Малтхаус "

Преди началото на дебата Джон Бъркоу, ръководителят на долната камара, заяви, че седем ремонти са импортирани в Народното събрание за гласоподаване.

Пред депутатите английският министър председател загатна, че законодателите могат да гласоподават за отсрочване на Брекзит по-късно. Тя съответно разяснява поправката " Купър ", която в случай че бъде призната, държавното управление ще бъде насила да отсрочи Брекзит , в случай че Камарата на общините не прокара съглашение до 26 февруари. Поправката главно изключва Брекзит без договорка.

Но Мей повтори, че не може да изключи сюжет Брекзит без съглашение.

Ивет Купър се намеси и попита премиера дали в случай че не получи това, което желае от Европейски Съюз, ще изключи сюжет да изиска отсрочване на Брекзит. Министър-председателят отговори, че ще се върне в долната камара и ще изиска гласоподаване от депутатите.

Купър добави, че депутатите се нуждаят от изясненост. Мей обаче разясни, че отлагането на Брекзит не изключва излизане от Европейски Съюз без съглашение. Единственият метод е депутатите да гласоподават за съглашение.
 Лейбъристите застават зад поправката „ Купър” за изключване на Брекзит без договорка
Лейбъристите застават зад поправката „ Купър ” за изключване на Брекзит без договорка

Ако бъде призната, държавното управление ще бъде насила да отсрочи Брекзит

Лейбъристът стана за трети път и съобщи, че желае да разбере Мей какво споделя. Заявявате ли, че Англия ще напусне на 29 март?, попита тя.

Мей разгласи, че се надява да се върне в камарата с изменено съглашение или в случай че няма договорка, ще разреши на депутатите да гласоподават на 14 февруари.

Министър-председателят удостовери, че ще упорства за " обилни и правнообвързващи промени в съглашението за овакантяване ". Тя разясни, че от договарянията с партиите е станало ясно, че три промени в проекта й са нужни : първо, би трябвало да се съветва с Камарата на представителите, второ, би трябвало да даде повече уверения, че Англия няма да намали стандартите на пазара на труда и в екологията и трето, нужни са промени в защитния механизъм за Ирландия.

По думите й тези послания идват от депутати от Консервативната партия, от опозицията и от Демократичната юнионистка партия.

Заради това би трябвало да подкрепим поправката " Брейди " , прикани тя.
 Северноирландците поддържаха проекта „ Малтхаус” за Брекзит
Северноирландците поддържаха проекта „ Малтхаус ” за Брекзит

Демократичната юнионистка партия дава утвърждението си за проекта " Малтхаус

Поддръжниците на поправката желаят защитният механизъм за Ирландия да бъде сменен от други възможности за отбягване на " твърда " граница, да се поддържа овакантяване на Европейски Съюз със съглашение и затова да се поддържа съглашението за овакантяване с тази смяна.

Премиерът означи, че гласоподаване против поправката ще изпрати обръщение към Европейски Съюз, че защитният механизъм не е проблем.

Мей похвали " Компромиса Малтхаус " като " съществено предложение ". Предложението планува удължение на преходния интервал с още една година до 2021 година, с цел да има повече време за договаряния сред Лондон и Брюксел за реализиране на комерсиално съглашение.

Мей призна, че избор в изгода на поправката " Брейди " не ангажира поддръжниците на Брекзит да гласоподават в поддръжка на финалното съглашение. Тя посочи, че депутатите ще могат да гласоподават срещу окончателната договорка.

Накрая министър председателят съобщи, че в случай че депутатите желаят Брекзит, те ще би трябвало да гласоподават за Брекзит.

Демократичната юнионистка партия ще поддържа поправката " Брейди ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР