Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев ще бъде на официално посещение

...
Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев ще бъде на официално посещение
Коментари Харесай

Визитата на Медведев е петата у нас на руски президент или премиер от 1990 г. насам

Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев ще бъде на публично посещаване в България на 4 и 5 март. През първия ден министър председателите на двете страни - Бойко Борисов и Дмитрий Медведев, ще обсъдят съдействието в енергетиката, стопанската система и туризма. Ще се организира и взаимно съвещание на двете държавни делегации. На втория ден Бойко Борисов и Дмитрий Медведев ще открият българо-руски бизнес конгрес в региона на туризма.

Това е второто публично посещаване у нас на Дмитрий Медведев като член на държавното управление на Руската федерация. Първото беше през януари 2008 година като първи заместник-председател на съветското държавно управление. Тогава той бе в състава на делегацията на президента Владимир Путин, който гостува на президента Георги Първанов.

Мартенската аудиенция на Медведев ни даде мотив да напомним кои ръководители на Руската федерация са посещавали публично България (след определяне на дипломатически връзки сред двете страни с протокол от 23 октомври 1991 г.). и какви са били водещите тематики в диалозите им в София.

 Борис Елцин и Желю Желев подписват Договор за другарство сред Руската федерация и България
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР