Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки използва много остри думи, за

...
Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки използва много остри думи, за
Коментари Харесай

Моравецки: Руският газ е проклятие за Европа

Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки употребява доста остри думи, с цел да жигосах предходната политика на Германия в енергийната сфера. " Този теоретически на ниска цена съветски газ за немската стопанска система трябваше да бъде благословия, само че се трансформира в проклинание за всички в Европа ", съобщи той в границите на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел.

По неговите думи в този момент всички могат да се убедят в това. „ Вижда се фиаското на немската политика, на руско-германската политика ", съобщи Моравецки и прикани за разширение на глобите против Москва поради войната против Украйна. Не може да остане без последици за Русия това, че тя нанася удари по стратегическа инфраструктура и против цивилни жители в Украйна, уточни още полският министър председател.

По-тежки наказания

Моравецки изрази и паниката си от това, че във ве по-голяма степен Беларус се трансформира в съветска военна база. Това заплашва сигурността на всички в Европа, акцентира той и добави, че Полша, дружно с балтийските страни, приканва за разширение на глобите против Руската федерация и в енергийния и в софтуерния бранш, и по-специално за анулация на изключението за експорт на съоръжение, предопределено за потребление в средствата за всеобща информация.

Да се забрани на руснаци да купуват парцели в Европейски Съюз

Освен това Полша, Литва, Латвия и Естония приканват за прекратяване на съдействието с Русия в нуклеарната енергетика, за прекъсване на вноса на съветски диаманти и за възбрана на продажбата на съветски жители на недвижима благосъстоятелност на територията на Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР