Министър-председателят на Косово и лидер на движението Самоопределение Албин Курти

...
Министър-председателят на Косово и лидер на движението Самоопределение Албин Курти
Коментари Харесай

Косово се готви да подаде молба за членство в ЕС

Министър-председателят на Косово и водач на придвижването " Самоопределение " Албин Курти заяви, че управляващите в Прищина се готвят да подадат заявки за участие в програмата на НАТО, Партньорство за мир, и за участие в Европейски Съюз, съобщи организация Бета.

На съвещание на Постоянния съвет на придвижването " Самоопределение " Курти напомни, че Косово е подало заявление за участие в Съвета на Европа и направи оценката, че това е опция за страната да реализира по-нататъшен прогрес в региона на правораздаването.

През тази година, наред с провокациите, с които трябваше да се оправи държавното управление, като пандемията, енергийната рецесия и войната в Украйна, Косово е постигнало прогрес в няколко области, уточни министър председателят.

" Постигнахме стопански напредък, направихме значими стъпки в укрепването на правосъдната система, борихме се срещу престъпността и корупцията, укрепихме връзките с другарските страни. Косово стана фар на демокрацията в района ", сподели той.

Спирайки се на неотдавнашното си посещаване в Съединени американски щати Курти сподели, че се е срещнал със седем сенатори, 12 конгресмени и седем високопоставени публични представители на американското държавно управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР