Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо заяви, че канадците са възмутени

...
Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо заяви, че канадците са възмутени
Коментари Харесай

Трюдо: Протестиращите срещу задължителната ваксинация няма да ме уплашат

Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо съобщи, че канадците са възмутени от държанието на част от протестиращите в Отава против наложителната имунизация против Коронавирус и акцентира, че причинителите на безобразия по време на демонстрациите няма да го уплашат, съобщи Ройтерс.

„Тези, които правят злодеяния против работещи в дребния бизнес и крадат храна от бездомните, няма да ни уплашат“, сподели Трюдо на конференция.

„Няма да отстъпим пред тези, които развяват расистки флагове. Няма да се огънем пред тези, които правят вандализъм. В нашата страна няма място за закани, принуждение и омраза“, добави той.

Десетки камиони и други коли задръстват от петък центъра на Отава, а хиляди хора се събраха пред Народното събрание, с цел да стачкуват против Трюдо и наложителната имунизация против COVID-19.

Полицията съобщи, че множеството стачкуващи са мирни, само че локални поданици недоволстват, че им е омръзнало от непрекъснатото надуване на клаксоните на камионите и потреблението на улиците от протестиращите като публични тоалетни. Част от тях даже принудили подслон за бездомници да им даде храна, заяви самият подслон в Twitter, а други развявали нацистки флагове.

Полицията и други представители на управляващите споделиха, че във вторник камионите, блокиращи центъра на града в границите на митинга против имунизацията, би трябвало да стартират да си потеглят, въпреки че някои протестиращи настояха, че ще останат.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР