Министър-председателят на Италия Джузепе Конте призова за промяна в правилата

...
Министър-председателят на Италия Джузепе Конте призова за промяна в правилата
Коментари Харесай

Премиерът на Италия иска промяна в бюджетните правила на ЕС

Министър-председателят на Италия Джузепе Конте прикани за смяна в разпоредбите на Европейския съюз, ограничаваща равнищата на недостига на обособените страни до 3% от Брутният вътрешен продукт.
Неговото предложение пристигна при представянето на програмата му преди вота за доверие в Народното събрание за новото му държавно управление, предава италианската държавна осведомителна организация ANSA.
" Трябва да подобрим Пакта за непоклатимост и напредък и неговото използване, да опростим разпоредбите, да избегнем цикличните резултати и да подкрепим вложенията ", съобщи Конте пред Долната камара на Народното събрание по отношение на разпоредбите, които лимитират европейските държавни бюджети, в това число този на мощно задлъжнялата Италия, написа AFP.
Второто държавно управление на Конте е формирано на база съюза сред антисистемното Движение " Пет звезди " и лявоцентристката Демократическа партия. Двете партии, които са обичайни противници, подписаха пакт, откакто водачът на " Лига " и някогашен министър на вътрешните работи Матео Салвини излезе от първото държавно управление на Конте предишния месец.
Италианският министър председател даде обещание новото му държавно управление да стартира " нов сезон на промени ". Той увери, че новото му държавно управление ще се отличава с " умереност и суровост, тъй че нашите съграждани да могат да гледат на институциите с актуализирана религия ".
По думите му " предизвикването на вътрешния фронт " е по-сериозното включване в пазара на труда на групи от популацията, които до момента са били изключени. " Тези (групи) са съсредоточени на първо място измежду младежите и дамите, изключително в Южна Италия ", съобщи Конте.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР