Министър-председателят Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и прокуратурата

...
Министър-председателят Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и прокуратурата
Коментари Харесай

Главчев даде на ДАНС и прокуратурата разрешителното за частна детска болница

Министър-председателят Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и прокуратурата по случая с „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Мама и Аз ", гр. София, с цел да бъде направена цялостна инспекция на обстоятелствата и събитията, свързани с даването на позволение за създаване на лечебното заведение.
Прочетете още
Решението на министър-председателят е в отговор на необятния публичен отзив, обвързван с плана.

В същото време от Националната здравноосигурителна каса публично потвърдиха, че са дали две позитивни мнения за плана на болничното заведение “Мама и аз ”. На 1 февруари 2023 година първият документ е подписан от краткотрайния шеф на Касата доктор Йорданка Пенкова, оповестява БНР.

Становището гласи, че " в случай че оценката на потребностите на популацията от здравна помощ покаже нужда от откриване на болничното заведение, съответните средства за финансиране ще бъдат планувани във финансовите проекти на НЗОК за интервала от 2026 г ". 

На 27 ноември  НЗОК изпраща до Mинистерството на опазването на здравето второ позитивно мнение за МБАЛ “Мама и аз ”. То е подписано от шефа Станимир Михайлов.

Според документа, в случай че комплексната оценка на потребностите на популацията от здравна помощ покаже съществуване на нужда от откриване на болничното заведение, ще е допустимо декларираните от лечебното заведение нови действия (за бюджета на НЗОК) да бъдат финансирани в интервала на тяхното осъществяване и в границите на одобрените от Надзорния съвет на НЗОК финансови параметри на болничното заведение за подписване на контракт със здравната каса.

На 30 април служебното държавно управление утвърди решение за основаване на частна болница " Мама и аз " и часове по-късно го анулира. Служебният министър председател Димитър Главчев изясни, че причините за анулацията на решението са: публичното напрежение и неодобрението от страна на президента Румен Радев, Движение за права и свободи и ПП-ДБ

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР