Министър председателят Бойко Борисов сравни ваксинирането със санирането по време

...
Министър председателят Бойко Борисов сравни ваксинирането със санирането по време
Коментари Харесай

Борисов: С ваксинирането ще стане като със санирането

Министър ръководителят Бойко Борисов съпостави имунизирането със санирането по време на днешното си посещаване в столичната болница УМБАЛ "Св. Анна ". В началото хората бяха скептични към санирането, а в този момент кметовете не стопират да звънят, с цел да се санира и в тяхната община. С имунизирането последователно ще стане същото, сподели министър председателят.

"Ще видите, че с имунизацията ще стане като със санирането. В началото плашеха хората, че ще им се вдигнат налозите, някой ще им купи жилищата, ще им ги продаде. Като видяха хората какъв брой е хубаво, в този момент кметовете единствено за това питат - по кое време ще продължи санирането. Същото е и с имунизацията. Идва от ден на ден информация, от ден на ден ще се изяснява на хората, ще дойдат разнообразни ваксини. В началото всеки се пита нужно ли е или не, само че в този момент като видят знаковите доктори, които си слагат имунизацията, и % ще го достигнем. Даже с Мангъров приказвах и той ще се имунизира, в случай че не се е ваксинирал. И него го ваксинирайте обществено, тъй като ми сподели, че е 100% "за " имунизиране ", съобщи Борисов.

Премиерът даде обещание, че кабинетът ще отдели пари за нов параклис към болничното заведение, както и за нов скенер. Беше му показана и хеликоптерната площадка.

"От бюджета на Министерството на здравеопазването ще осигурим 1,4 млн. лева за закупуването на нов и съвременен скенер за потребностите на УМБАЛ "Св. Анна " в София. Вече отпуснахме близо 1 млн. лева за оборудването на Клиниката по кардиология с най-съвременна здравна инсталация. По време на визитата си в УМБАЛ "Св. Анна " уверих шефа на болничното заведение доктор Славчо Близнаков, че може да разчита на нашата поддръжка и при построяването на новия параклис в двора на лечебното заведение. Ще спомагаме оптимално градежът да стартира допустимо най-скоро ", сподели Борисов.

Борисов акцентира, че ограниченията са били навременни, точни и оптимално щадящи свободата на хората и резултатите са забележими - има спад и на заболеваемостта и на смъртността.

699 са имунизираните през вчерашния ден в четири елементи на страната. Най-много са имунизираните в Пловдив, следват ги в София, Бургас и София област, заяви здравният министър Костадин Ангелов, който е дружно с премиера.

Здравният министър сподели също, че църквата поддържа имунизирането.

„ Бъдете спокойни, обяснявайте повече и ще реализираме висок % на имунизиране на популацията, с който ще се оправим с ковид “, акцентира министър-председателят.

В рамките на визитата на министър-председателя шефът на „ Света Анна “ доктор Славчо Близнаков уточни, че е имало интервал, в който всички кревати за COVID-19 пациенти в болничното заведение са били заети от болни. Годишно през лечебното заведение минават над 30 000 пациенти, защото болничното заведение е най-високо софтуерна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР