София няма генерален план за организацията на територията на Столична

...
София няма генерален план за организацията на територията на Столична
Коментари Харесай

Омразните на София Бонев и Терзиев се наиграха! Дадоха ги на съд, от там наредиха: СДВР веднага да ги разследва

„ София няма общоприет проект за организацията на територията на Столична община-той е от 2011г. със период от 5 години. Няма координиране и с институциите на Министерство на вътрешните работи ”. Това съобщи Диана Русинова от съдружие Европейски център за транспортни политики на брифинг в събота.
Диана Русинова изясни, че в Генералния проект за организацията на територията на Столична община от 2011 година в член 14 написа, че срокът на деяние е 5 години.
„ Сега запитвам София има ли общоприет проект и те могат ли да се базират на него? Освен това през 2016г. и 2021г. би трябвало да има актуализация на проекта, в този момент би трябвало трета актуализация ”, безапелационна е Русинова.
„ Къде е документът с всички съгласувания от Министерство на вътрешните работи, че те са дали единодушието си за този план ”, попита Диана Русинова.
„ Отваряме Наредбата за планиране и обмисляне там написа, че възложителят съгласува измененията със съответните органи на Министерство на вътрешните работи в границите на месец. Срокът не е минал. Столична дирекция на вътрешните работи посредством министъра на вътрешните работи да излязат и да кажат дали са дали единодушие за реорганизацията на бул. Витоша и Патриарха, касаещи ул. Фритьоф Нансен ”, прикани Русинова.
От сдружението са внесли сигнал в Столична дирекция на вътрешните работи за следствие на всички обстоятелства и условия свързани с това позволение.
Те са внесли и искане до Административен съд София град. Те от своя страна приканват Столична дирекция на вътрешните работи да правят инспекция и да даде информацията до понеделник.
Диана Русинова съобщи, и че протоколът от 9 април 2024г. от съвещанието на транспортна комисия в Столична община е подозрителен. “Забележките по него са, че имаме подозрения, че той е повърхностен и със подозрително наличие. Смятаме, че истинският протокол от Столична община не дава отговор на този, който е публикуван в общественото пространство, тъй като на 7 стр. изречението остава незавършено и на 8 стр. следват подписи ”, съобщи Русинова.
„ София не разполага с настоящ общоприет проект за организация на придвижването. Пътната маркировка се нанася и според план създаден въз основа на общоприет проект за организация на придвижването, а общоприет проект няма ”, акцентира Диана Русинова.
Тя изясни, че би трябвало да има щемпел на проектанта, ЦГМ, щемпел на Столична дирекция на вътрешните работи, обяснителна бележка и протокол.
„ Всичко се оставя и има месец за възражения. Без този месец плюс това те нямат право да вършат нищо ”, добави Русинова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР