Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с престолонаследника на емирство Абу

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с престолонаследника на емирство Абу
Коментари Харесай

Премиерът се срещна с престолонаследника на Абу Даби

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян. Разговорът сред двамата водачи се състоя в границите на формалната гала по откриването на новата египетска военноморска база „ Бернис “ на брега на Червено море, оповестиха от държавната пресслужба.

По време на срещата министър председателят Бойко Борисов и шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян бяха единомислещи, че е належащо динамичността на двустранното съдействие да бъде непокътната и да бъдат основани съответни предпоставки за още по-активно партньорство. Обсъдени бяха бъдещите благоприятни условия за надграждане на връзките в браншове като енергетика, земеделие, туризъм, нововъведения и високи технологии. Българският министър-председател изрази убеденост, че и отсега нататък разговорът сред България и ОАЕ ще продължи да бъде градивен и ще дава положителни резултати. Премиерът Борисов посочи, че присъединяване на България в Световното универсално ревю EXPO 2020 в Дубай ще способства за икономическото израстване на връзките сред двете страни на още по-високо равнище.

Министър-председателят Бойко Борисов и престолонаследникът на емирство Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян означиха и положителното съдействие в секторите на вътрешните работи, битката против проведената престъпност и тероризма, противодействието на наркотрафика, киберпрестъпността. По думите на премиера Борисов двете страни могат да обменят скъп опит по отношение на стабилността и сигурността. „ След последните ни диалози през октомври 2018 година политическите развития в света и района удостоверяват смисъла на обмена на профилиран опит и информация за противопоставяне на всички опасности и закани, произлизащи от радикални и екстремистки организации и идеологии “, посочи още българският министър председател.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР