Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра на външните работи

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра на външните работи
Коментари Харесай

Борисов: Япония е приоритетен партньор за България

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра на външните работи на Япония Таро Коно. В рамките на диалога им в Министерския съвет министър председателят Борисов означи, че Япония е предпочитан сътрудник и обичаен другар на нашата страна.

Премиерът дефинира като позитивно активизирането на двустранния политически разговор на високо ниво.

Борисов изрази убеденост, че срещите на високо равнище ще дадат спомагателен подтик на икономическите връзки , което от своя страна е причина за увеличението на размера и обсега на японските вложения , както и на броя на японските туристи в България.

Министър-председателят акцентира, че страната ни се е потвърдила като постоянен и предсказуем сътрудник с огромен капацитет за съдействие.
 Захариева посреща японския външен министър
Захариева посреща японския външен министър

През 2019 година честваме 110 година от първите публични двустранни контакти

Той подчертава още и върху интереса на България да усили износа си за Япония , както и да се засилят бизнес контактите в области като осведомителни и информационни технологии и автоматизация, машиностроене, произвеждане на автомобилни елементи, строителство.

Борисов приветства оповестената от японския министър-председател Абе самодейност за съдействие със Западните Балкани. Той изрази готовността на страната ни да продължим положителното взаимоотношение по линия на формалната помощ за развиване в района, след сполучливото осъществяване в София на Съвместния семинар по ръководството на риска при наводнения в Западните Балкани, който се организира при започване на актуалната година.

По време на срещата Борисов подчертава и върху влизането в действие на споразуменията сред Европейски Съюз и Япония за стратегическо и икономическо партньорство. Според премиера това ще окаже в допълнение удобно въздействие и на българо-японското съдействие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР