Министър-председателят Бойко Борисов разговаря по телефона с помощник-държавния секретар на

...
Министър-председателят Бойко Борисов разговаря по телефона с помощник-държавния секретар на
Коментари Харесай

Уес Мичъл към Борисов: САЩ напълно подкрепят всички Ваши инициативи в региона

Министър-председателят Бойко Борисов беседва по телефона с помощник-държавния секретар на Съединени американски щати Уес Мичъл. Мичъл високо оцени водачеството на българския министър председател и на Българското председателство във връзка с страните от Западните Балкани, оповестиха от държавната пресслужба.

 © Българска телеграфна агенция - Архив
Мичъл акцентира дейната работа за евроатлантическата вероятност на тези страни и за реализация на свързаността посред им и със прилежащите европейски страни.

„ Съединени американски щати изцяло поддържат всички Ваши начинания в района “, уточни Уес Мичъл.

Беше разискван напредъкът на всяка една от шестте страни, както и провокациите в договарянията сред Скопие и Атина и връзките сред Прищина и Белград.

Министър-председателят Борисов посочи нуждата част от проблемите сред западнобалканските страни да бъдат решени още преди срещата на върха на 17 май в София, с цел да може на нея да се реализира договореност за реализацията на съответни планове.

Помощник-държавният секретар на Съединени американски щати открои също напъните на България за постигане на 2% бюджет за защита и уточни страната ни като образец за други членки на НАТО.

„ България съумя да създаде благонадежден проект за постигане на този %, приветстван от Алианса, и се дава за образец на страните, които към момента не са съумели да изготвят своите проекти “, уточни Мичъл.

През идващите седмици се възнамерява посещаване в България на помощник-държавния секретар на Съединени американски щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР