Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн ще се срещне днес

...
Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн ще се срещне днес
Коментари Харесай

Премиерката на Нова Зеландия ще се срещне с Байдън днес

Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн ще се срещне през днешния ден с американския президент Джо Байдън в Белия дом, където чака двамата да обсъдят продължаващия ангажимент на Съединени американски щати в Индийско-Тихоокеанския район, съобщи Ройтерс.

„ Най-важното за нас, наред със обстановката в Украйна е обстановката в нашия район “, сподели Ардърн за новозеландски медии на конференция във Вашингтон. „ Ще продължаваме да насърчаваме Съединени американски щати в действителност да не престават и ускоряват ангажираността си в нашия район, в това число стопански, което е от значително значение за района, акцентира премиерката на Нова Зеландия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Срещата закупи по-голямо значение, защото през последните седмици Нова Зеландия изрази опасения по отношение на наличието на Китай в района, след новината, че Пекин е подписал пакт за сигурност със Соломоновите острови.

Китай предприе дейности за увеличение на въздействието си, а външният министър на страната сега е в Тонга в границите на необятна обиколка в района.

Ардърн сподели, че чака също да се срещне с вицепрезидентката Камала Харис, с държавния секретар Антъни Блинкън е с координатора на Съединени американски щати за Индийско-Тихоокеанския район Кърт Кембъл.

Министър-председателката е в Съединени американски щати като част от комерсиална делегация, която разпространява Нова Зеландия и бизнеса ѝ. Ардън произнесе тирада пред завършващи студенти в университета в Харвард.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР