Министър-председателката на Естония Кая Калас осъди днес обичайната тактика за

...
Министър-председателката на Естония Кая Калас осъди днес обичайната тактика за
Коментари Харесай

Обявената за издирване от Москва естонска премиерка: Обичайната руска тактика за сплашване

Министър-председателката на Естония Кая Калас осъди през днешния ден " нормалната тактичност за заплашване " от страна на Русия, откакто Москва я разгласи за търсене наред с други европейски представители, съобщи Франс прес.

Мотивът на Кремъл за оповестяването за търсене са обвинявания против представители на балтийските страни и Полша във неприязън към Русия заради другия взор върху събитията от историята на техните връзки.

" Действията на Руската федерация не са изненадващи, защото това е нормалната ѝ тактичност за заплашване ", сподели в изказване Калас, като даде обещание да продължи да поддържа раздираната от война Украйна и да се бори против " съветската агитация ".

" Няма да мълча, ще продължа да поддържам уверено Украйна и ще се изричам в интерес на укрепването на европейската защита ", съобщи тя.

Калас и представители на други балтийски страни и Полша са подведени под отговорност в Русия за " заличаване на монументи на руски бойци ", сподели през днешния ден говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова. 

През последните години няколко от тези монументи, наследени от Съветския съюз след Втората международна война, бяха демонтирани в балтийските страни и Полша в символ на отменяне на руския интервал, защото тези страни считат, че са били окупирани от Съюз на съветските социалистически републики.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР