Министър от кабинета на Риши Сунак подаде оставка. Това се

...
Министър от кабинета на Риши Сунак подаде оставка. Това се
Коментари Харесай

Министър от правителството на Риши Сунак подаде оставка

Министър от кабинета на Риши Сунак подаде оставка. Това се случи единствено две седмици след встъпването му в служба, оповестява Euronews.

Министърът на кабинета Гавин Уилямсън съобщи, че се отдръпва, с цел да спомага изцяло на следствието дали е тормозил сътрудници, до момента в който е бил на предходни длъжности.

Британски вестници оповестиха, че Уилямсън се е отнасял нападателно към държавни чиновници и е изпращал натоварени с хули известия до сътрудниците си.

Преди това Уилямсън беше уволнен от поста министър на образованието от предшествениците на Сунак. Гавин Уилямсън бе освободен и от държавното управление на Тереза ​​Мей през 2019 година поради изказвания, че е изнесъл детайлности от съвещание на Съвета за национална сигурност. Той отхвърли обвиняванията.

Сунак беше подложен на рецензии за избора на някои от своите министри. Той стана третият министър-председател на Англия в рамктие на два месеца, обещавайки да възвърне честността и професионализма в сърцето на държавното управление.

Новият министър-председател, който пое поста от Тръс на 25 октомври след шестседмичния ѝ мандат на Даунинг стрийт, сподели, че поддържа решението на Уилямсън да подаде оставка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР