„Минали сме през много трудни и сложни отношения за сдобряването

...
„Минали сме през много трудни и сложни отношения за сдобряването
Коментари Харесай

Проф. Михайлова: За 6 парламента не се е случвало почетен лидер да изтегли министрите си

„ Минали сме през доста сложни и комплицирани връзки за сдобряването на България и Северна Македония. Това стана във времето, в което управляваше Иван Костов, а от другата страна беше Любчо Георгиевски. Тогава се стигна до няколко доста значими акта сред двете страни. В последните 2 години връзките доста се утежниха. В момента виждаме една непоносимост и тежки думи, които се насочат от двете страни ". Така проф. доктор Екатерина Михайлова разяснява обтегнатите връзки сред България и РСМ в студиото на „ На Фокус " по Нова ТВ.

Тя приказва и за настоящата политическа конюнктура у нас.

„ За 6 Народното събрание не се е случвало почетен водач да изтегли министрите си. Тези дни си мислех какво тъкмо значи „ изтеглям” съгласно конституционното право. Това е политически знак който споделя, че тези хора излизат от обединението. Те обаче ще бъдат част от държавното управление, до момента в който не се създадат промени. До момента в който имаме гласоподаване в Народно събрание, те би трябвало да извършват своите отговорности, само че няма да взимат присъединяване в Министерския съвет ", изясни Михайлова.

Тя напомни, че следва гласуването на бюджета. „ Той по всички правила е отношение към ръководството. Тези, които го поддържат се разпознават с ръководството, тези, които не го - минават в съпротива. Това са разпоредбите в парламентарната история”, сподели още професорът.

На въпрос какво мислите за държавно управление на компромиса, Михайлова съобщи следното:

„ 2 пъти сме имали държавно управление на малцинството в новата ни история – при Филип Димитров и при първия кабинет на Бойко Борисов. И в двата случая обаче имаше изясненост от къде идва поддръжката, т.е. болшинството. Сега това не е доста ясно”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР