Миналата седмица самолетоносачът на британския кралски флот Кралица Елизабет“ се

...
Миналата седмица самолетоносачът на британския кралски флот Кралица Елизабет“ се
Коментари Харесай

Назад, Путин! Великобритания се включи във военноморско учение

Миналата седмица самолетоносачът на английския кралски флот „ Кралица Елизабет “ се причисли към военни кораби от Съединени американски щати и осем други страни членки на НАТО в обучение, наречено „ Непоколебим бранител “. За това написа Стивън Браун в английското издание Express.co.uk
Операцията стартира край крайбрежията на Португалия и ще приключи с образование на сухопътните войски в Черноморския район по-късно през юни.
Тази гигантска армада включва подводници, разрушители и фрегати и се поддържа от въздуха от чисто новите стелт-изтребители F-35B Lightning ІІ, португалски F-16 Fighting Falcon и испански F-18 Hornet.
В тези огромни военни учения вземат участие и американски патрулни самолети „ Посейдон “ и „ Орион “.
Въпреки че тези учения не са ориентирани непосредствено против Русия, те са фокусирани върху Черноморския район, където Москва неотдавна разположи хиляди бойци.
Командирът на кораба комодор Стив Мурхаус сподели: " Това демонстрира, че имаме световни военноморски сили и че желаеме да се върнем на позициите си. "
" Нашата цел е да покажем, че това разполагане е неразделна част от непрекъснатото английско наличие в района. "
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг добави: „ НАТО е готово. То пази всички наши съдружници и тези учения показват способността ни да преместваме огромен брой войски и съоръжение през Атлантическия океан и през цяла Европа, както и да проектираме военноморски сили "
НАТО предизвести, че Русия картографира подводни кабелни направления, по които се придвижват търговски данни и връзки сред Съединени американски щати и Европа.
Американският вицеадмирал Андрю Луис, пълководец въз основата в Норфолк, предизвести, че Москва може да има по-зловещи планове.
Той сподели: „ Всички се приспивахме с мисълта, че Атлантическият океан е спокоен район, в който няма нищо неприятно, и че можем умерено да го използваме като безвъзмезден морски път. “
„ Но има страни, които картографират тези кабели. Може да вършат нещо друго неприятно. “
" Трябва да знаем за това и да реагираме. "
Външният министър на Обединеното кралство Доминик Рааб осъди агресивното държание на Русия по отношение на Украйна и даде обещание страната му да поддържа „ трансатлантическия съюз “.
В изявление за " Телеграф " той съобщи: " Съдейки по агресивното държание на Русия по отношение на Украйна и нападението на Лукашенко против гражданската авиация, демократичните полезности са атакувани. "
" Тъй като Обединеното кралство способства значително за укрепването на НАТО, английската поддръжка за трансатлантическия алианс е непоклатима. "
" Ще работим с членове на алианса и сътрудници, с цел да защитим нашите съдружници и полезности. "
Военноморските учения се организират преди персоналната среща сред американския президент Джо Байдън и Путин, планувана за юни.
Тази среща на върха ще се организира в Швейцария в самия завършек на визитата на американския президент в Европа и след срещата му със съдружници от НАТО и представители на Европейския съюз.
Според осведомен източник не се чакат обилни съглашения след тази среща на върха в Женева.
Байдън, който по-рано тази година предложи среща на върха с Путин, към този момент приказва за значимата роля, която персоналните връзки играят във външната политика.
Президентът на Съединени американски щати намерено разкритикува съветския водач, а през февруари, на въпрос дали счита съветския президент за палач, Байдън отговори утвърдително.
„ Винаги виждаме личните си качества в различен човек и мислим, че той е същият като нас. И въз основа на това ние оценяваме дейностите му и им даваме оценка " – сподели Путин.
Превел : Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР