Миналата година над 1.5 милиона души са били диагностицирани с

...
Миналата година над 1.5 милиона души са били диагностицирани с
Коментари Харесай

Опасни храни, които причиняват рак

Миналата година над 1.5 милиона души са били диагностицирани с рак съгласно данни на Световната здравна организация. В реалност малко от тези хора отдават тревожното събитие на храните, които употребяват.

Ежедневно мислим за здравословното си положение, само че дали е допустимо това, което ядем, да ни убива с всеки минал ден? Тук ще ви срещнем с най-опасните храни, за които се счита, че имат директна връзка със болестта рак.

1. Силно модифицирани бели брашна

След пречистване модифицираните бели брашна освен губят най-ценните си хранителни субстанции, само че с цел да реализиран искрящо белия си цвят, те се избелват с химикал, наименуван газ хлорин. Това вещество е класифицирано като рисково, дразнещо, а в доста случаи може да бъде и смъртоносно. Крайният резултат е артикул с доста висок гликемичен показател, който е неприятен за кръвната захар.

 Подсладители

2. Пуканки за микровълнова

Всеки обича да гледа филми с плик топли пуканки в скута. Микровълновата безспорно е най-лесният и комфортен метод да се сдобием с вкусното похапване. За страдание хартиените торбички с пуканки за микровълнова са облицовани с перфлуорооктанова киселина (PFOA). Този химикал се съдържа и в тефлона. Изследванията демонстрират, че този химикал може да бъде обвързван с безплодието при дамите и доста усилва риска от рак на бъбреците, пикочния мехур, черния дроб, панкреаса, както и на тестисите.

 Пуканки

3. Изкуствени подсладители

Ако се пробвате да избегнете използването на захар поради диета или диабет, допустимо е да употребявате изкуствените подсладители. Въпреки това доста изследвания демонстрират, че хората нормално наддават на тегло при потреблението им, което прави по-трудно следенето на кръвната захар. Повечето проучвания на изкуствени подсладители демонстрират, че всички те съдържат аспартам. За този химикал се знае, че предизвиква някои мозъчни тумори.

4. Алкохолът

Много от нас обичат да се любуват на хубаво пиво след дълъг работен ден, само че честата консумация на алкохол може да докара до доста здравословни проблеми, в това число диабет, затлъстяване и доста типове рак.

Скорошно изследване сподели, че дамите в менопауза, които пият едно пиво дневно или по-малко, са имали нарастване с 30% на заболеваемостта от рак на гърбата спрямо дамите, които не пият въобще.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР