Миналата година е била слаба за най-големите западни банки в

...
Миналата година е била слаба за най-големите западни банки в
Коментари Харесай

Големите западни банки са имали слаба 2022 г. в Китай

Миналата година е била слаба за най-големите западни банки в Китай, демонстрират документи, видени от Financial Times. Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs и HSBC регистрираха загуби в своите основани в Китай звена през 2022 година, до момента в който облагата на Goldman Sachs и Morgan Stanley е намаляла. т

Миналата година е била слаба за най-големите западни банки в Китай, демонстрират документи, видени от Financial Times. Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs и HSBC регистрираха загуби в своите основани в Китай звена през 2022 година, до момента в който облагата на Goldman Sachs и Morgan Stanley е намаляла.

т

Единствено JPMorgan и UBS имат растеж на облагата. Общите доходи на седемте банки са единствено 0.1% от постъпленията от 56 милиарда $, направени от общо 140 капиталови банки в Китай предходната година. Трябва да се има поради, че регистрираните доходи може и да не са всички, които банките печелят на локалния пазар, защото облагите от някои бизнес посоки постоянно се осчетоводяват на сдружения отвън страната.

Слабото показване бележи поврат по отношение на 2021 година, която беше рекордна година за капиталовите банки в международен мащаб. Тогава шест от седемте осъществиха облага в своите интервенции в континенталната част на Китай, откакто Пекин им разреши да станат напълно притежатели на смесените си до момента поделения след комерсиална договорка със Съединени американски щати.
Реклама
Причините за незадоволителните резултати съгласно банките са напрежението сред Съединени американски щати и Китай, рестриктивните мерки към ковид, имотната рецесия в Китай и понижената борсова търговия. Разходите за преструктуриране, ожесточената конкуренция и ниската възвръщаемост също са имали отрицателен резултат върху представянето им, демонстрират корпоративни документи.

Застоят идва в миг, когато световните банки правят оценка какъв брой мощно могат да бъдат наранени бизнесите им в Китай от глобите на Съединени американски щати и като цяло по-строгия надзор. Банките също по този начин са получили претенции от китайските регулатори да лимитират заплатите на изпълнителните шефове и да отсрочат бонусите в сходство със устрема на президента Си Цзинпин за " общ разцвет ".

Някои от финансовите институции започнаха да се въздържат от работа, която другояче можеше да се окаже доходоносна, с цел да избегнат налагането на американски наказания. " Изкуственият разсъдък е идващото огромно нещо и преди пет години щяхме да прекараме доста време в покриване на китайски компании с изкуствен интелект ", съобщи изпълнителен шеф на западна капиталова банка в Хонконг. " Но в този момент не. Може да се окажат в лист на юридически лица в Съединени американски щати ", добави той.

Глобалните банки не завоюваха доста количество бизнес на процъфтяващия пазар за първоначални обществени предлагания (IPO) на континенталните тържища през първата половина на предходната година. Офертите там скочиха, макар че тържищата в Ню Йорк, Лондон и Хонконг се бореха със спад в IPO-тата.
Реклама
Ръководителите на две от банките настояват, че техните институции се двоумят да вземат участие, защото стандартите за сключване от време на време са по-ниски, в сравнение с други пазари. В бързоразвиващия се сегмент Star на Shanghai Stock Exchange банките са длъжни да влагат личните си пари в обществените предлагания, за които съветват. Листванията на китайски компании в Ню Йорк, в миналото рентабилен източник на такси, които западните банки държаха като опрощение за тяхното губещо наличие на континента, понижиха след регулаторни ограничения от Пекин и по-строги одиторски инспекции от страна на американските регулатори.

Въпреки това световните банки към момента преобладават на пазара за листвания в Хонконг, само че китайските съперници стартират да оспорват тази позиция. Местните финансови институции от ден на ден се " пробват да се натъпчат ", като споделят на клиентите, че би трябвало да наемат континентална банка, както и интернационална за IPO в Хонконг, твърди източник на изданието.

Загубите или дребните облаги обаче няма да откажат банките от наличието им на китайския пазар. Това е подбудено от дребния размер на локалните им интервенции, като по този метод слабите резултати действително имат мощно лимитирано въздействие върху цялостните им индикатори. Подразделението на JPMorgan China Securities осъществя облага от 38 млн. $ спрямо общата облага на банката от 38 милиарда $ предходната година. Нетната загуба на Goldman в Китай от 58 млн. $ е осъществена на фона на 11.3 милиарда $ облага в международен мащаб.
Свързани публикации Фирмените дългови бумаги оферират апетитна възвръщаемост 19 май 2023, 06:21 Франция търси 2.5 милиарда евро от локални банки след следствие за данъчни измами 17 май 2023, 09:27

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР