Минахме през различни варианти и обстановката, която виждаме от останалите

...
Минахме през различни варианти и обстановката, която виждаме от останалите
Коментари Харесай

Димитър Гърдев, ИТН: Не е коректно да се твърди, че ние сме предизвикали кризата

" Минахме през разнообразни разновидности и ситуацията, която виждаме от останалите политически сили, ни дава съображение да изразим това наше решение. В политиката всички вероятни сюжети са налични на масата, само че ситуацията в другите парламентарни групи ни дава съображение да се считаме за съпротива ".

Това съобщи депутатът от Има Такъв Народ и ръководител на Комисията по външна политика Димитър Гърдев в студиото на " Денят ON AIR " във връзка оповестеното прекосяване на партията в съпротива.

Именно от " Демократична България " и от Българска социалистическа партия се надяват задаващите се рецесии, в това число и бежанската вълна от Афганистан, да трансформират позицията на Има Такъв Народ. Според Гърдев обаче, мнението на Има Такъв Народ се заформило още по времето на първичните диалози.

" Ние също доста се надяваме тези рецесии да трансформират тяхната позиция, когато ние имахме оферти. Тези проблеми бяха налични още тогава, при първичните диалози. Затова да се смята, че рецесията стартира с позицията на Има Такъв Народ като съпротива, не мисля, че е правилно ", счита депутатът от Има Такъв Народ.

България може да се окаже изключително наранена от рецесията в Афганистан, тъй като тя съответствува с други две рецесии – Коронавирус вълната и парламентарната обстановка с актуализацията на бюджета, стана ясно от думите на Гърдев.

" Вълната от мигранти и бягащите от войната хора – това е нещо, което ние не можем да управляваме. По другите въпроси страната има механизми да се оправи. Нито една страна независимо не може да се оправи с сходен напор, какъвто се задава ", уточни ръководителят на Комисията по външна политика пред Bulgaria ON AIR.

Затова и Гърдев незабавно свика на съвещание Комисията по външна политика, където на затворени порти да бъдат осведомени народните представители какво е ситуацията в Афганистан и какво се задава за България. Той въпреки всичко увери, че все още сериозен напън към България няма.

" Всъщност ситуацията ще продължава да бъде неустановена, ще има и опозиция. Хората ще бягат от тези бойни дейности. Накъде ще се насочи вълната? Тя минава през Иран, минава през Турция и естествено през Балканите. Затова на срещата с министъра на външните работи постигнахме безспорен консенсус сред всички партии, че България би трябвало интензивно да взе участие в правенето на обща и единна европейска позиция ", акцентира Гърдев пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът от Има Такъв Народ е безапелационен, че България може да разчита единствено на единна позиция и решение на равнище Европейски Съюз.

" Служебното държавно управление има цялостния потенциал и все още цялостната поддръжка от нашата комисия за тези стъпки и дейности, които би трябвало да бъдат подхванати по отношение на предварителната подготвеност на страната и търсенето на поддръжка от страните членки на Европейски Съюз. Имаме и единна позиция в комисията, че тази опасност не трябва да се употребява за политически цели. Подобни въпроси, в случай че се вкарат на диспути в пленарна зала, в действителност ще преминат в предизборна или друга пропаганда, което е минимум належащо за България ", настоя Гърдев.

По думите му Европейски Съюз би трябвало да окаже филантропична помощ на всички бежанци в Иран и Турция, с цел да се " филтрира " този поток от стопански мигранти.

" Ако Европейски Съюз са самодейни, няма да се стигне до тежки последствия. Но в случай че бъдем сложени в обстановка, където вълните са при нас, където няма време за реакция, тогава Ердоган освен ще извива ръцете ни, само че той ще този тежък проблем, както го употребява в предходния миг ", означи депутатът от Има Такъв Народ.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР