Милиони турски граждани тръгнаха на път по повод деветдневната ваканция

...
Милиони турски граждани тръгнаха на път по повод деветдневната ваканция
Коментари Харесай

Милиони турски граждани тръгнаха на път по повод деветдневната ваканция за Курбан байрам

Милиони турски жители потеглиха на път във връзка деветдневната почивка за Курбан байрам, предават турските медии, представени от Българска телеграфна агенция.

На доста места в Турция се образуваха огромни тапи, изключително по маршрутите, водещи към известни курорти.

Празникът Курбан байрам стартира на 28 юни и ще продължи четири дни, само че ваканцията за турските жители бе удължена до девет дни.

Много хора потеглиха на път още на 23 юни вечерта.

Засилено е полицейското наличие на пътищата в страната.

Огромни тапи се образуваха в централния окръг Къръккале, който е пресечна точна сред 43 турски окръга и е прочут като " основно кръстовище “. Много тапи имаше и в централния окръг Афионкарахисар. Заради интензивния трафик станаха и доста произшествия.

В. „ Хюриет “ осведоми, че единствено през първите два почивни дни са станали редица тежки произшествия, при които са починали общо 21 души.

Задръствания се образуваха и на пътищата, водещи към известните курорти. Само за два дни 157 000 транспортни средства са влезнали в окръг Мугла, където се намират известни курорти като Бодрум и Мармарис.

Очаква се Мармарис, в който живеят 300 000 души, да посрещне близо един милион локални и задгранични туристи по време на Курбан байрам.

Само за два дни над 100 000 турски жители, живеещи в чужбина, са влезнали в Турция през граничещия с България пункт „ Капъкуле “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР