Милиони повече пингвини на Адели, живеят на ледения континент Антарктида. Изследователите

...
Милиони повече пингвини на Адели, живеят на ледения континент Антарктида.
Изследователите
Коментари Харесай

Щастлива находка: Антарктика е дом на повече пингвини, отколкото си мислехме

Милиони повече пингвини на Адели, живеят на ледения континент Антарктида.

Изследователите са пресметнали, че към 2,3 милиона пингвини на Адели намират своя дом в Антарктика. Но ново изследване удвоява тази стойност на 5,9 милиона.

Екип от учени извърши изцяло броене на пингвините, посредством въздушни и земни изследвания, отбелязване на данни и слагане на автоматизирани камери по време на няколко развъдни сезона.

Новото изследване е първото, което е фокусирано върху неразмножаващи се пингвини; всички предходни преброявания са били на размножаващи се двойки.

„ Неразмножаващите се пингвини са по-трудни за броене, тъй като са на открито в търсене на храна, а не в гнездата си на земята. “- споделя Луиз Емерсън, еколог на антарктическата дивизия на австралийското държавно управление. „ Въпреки това, нашето изследване в Източна Антарктида демонстрира, че неразмножаващите се  пингвините могат да бъдат доста повече, в сравнение с размножаващите се. “

Въз основа на новото броене на 5,9 милиона пингвини на Адели в Източна Антарктида, международната популация на този тип (Pygoscelis adeliae) е евентуално от 14 до 16 милиона, обявиха откривателите. (Този тип живее по всички крайбрежия на Антарктика и на дребните острови.)

Проучването разкри, че търсейки скалисти области без лед, в който да гнездят, пингвините се доближават до човешката активност. Изследователските станции в Антарктида се нуждаят от същите условия, с цел да има по-лесен достъп до транспортните средства. Има девет постоянно  заети проучвателен станции в такива области и откривателите са разкрили, че повече от един милион пингвини гнездят в границите на към 6 благи от станцията.

„ Чрез съществуването на двойки пингвини наоколо до станциите,  можем по-лесно да определим кои области ще се нуждаят от по-добра отбрана в бъдеще. “- съобщи водещият еколог Колин Саутел.

Знаейки броя на пингвините и заканите за тяхната среда, природо бранителите също могат да оказват помощ. Изследователите считат, че пингвините на Адели се хранят с към 193 500т. крил и 18 000т. риба по време на размножителния сезон.  С тези по-изчерпателни статистики, организации като Комисията за запазване на антарктическите запаси живи, ще могат да лимитират риболова, с цел да са сигурни, че броят на пингвините ще остане постоянен.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР