Милиардерите се готвят за края на света. Половината от най-богатите

...
Милиардерите се готвят за края на света. Половината от най-богатите
Коментари Харесай

Нова мода: Богаташи от САЩ се готвят за края на света

Милиардерите се готвят за края на света. Половината от най-богатите хора в света са си закупили бункер или най-малко имот на безлюден остров.

Генератори, боеприпаси, бункери, та даже цели самотни острови – 50% от интернет милиардерите в Съединени американски щати се готвят за края на света. Убеждението, че човечеството е на прага на Апокалипсиса, се е загнездило у значително хора по целия свят.

Най-разпространената доктрина за ужаса включва залеза на западната цивилизация. Това е и причина за разпространяването на най-новата наклонност измежду някои свръхбогати представители на техническия прогрес в Съединени американски щати – да си купуват бункери. Това е така наречен застраховка Апокалипсис.

Райд Хофман, съосновател на обществената платформа LinkedIn, оповести, че към 50% от интернет милиардерите към този момент са си закупили тази неповторима по рода си застраховка. Тя се предлага под формата на бункер или безлюден остров, където богаташът да потърси избавление при положение, че изведнъж ни връхлети краят на цивилизацията.

Хората, които към този момент приготвят оцеляването си при възможен Апокалипсис, към този момент се снабдиха и със свое наименование. В Съединени американски щати ги назовават The preppers. Те са толкоз доста, че са основали цяло публично течение.

Един от известните хора, които призна, че се готви за края, е ръководителят и съосновател на платформа Reddit Стийв Хъфман. В изявление пред списание Ню Йоркър той оповести, че към този момент се е запасил с няколко мотоциклета, с огнестрелни оръжия и с амоняк. Той ги е закупил, защото е уверен, че ще му оказват помощ да оцелее за известно време при положение на злополука.

Подобни сюжети за самостоятелно избавяне са нормална тактика за милиардерите в Съединени американски щати. И освен – даже елементарни хора се пробват да се приготвят по най-различни и странни способи.

 Апокалипсис

Свръхбогатите постоянно са обичали да се барикадират в затворени общества. Открай време те крият имуществото си с бронирани стъкла, бодлива тел и високи зидове. Отшелничеството им се дължи не толкоз на боязън от физическо принуждение, по отношение на така наречен систематични опасности. Хъфман да вземем за пример показва, че не го плашат толкоз пандемиите или мръсните бомби, а един краткотраен срив на държавното управление и въобще на структурите.

Примерите не свършват с Хъфман, даже в противен случай. Антонио Гарсия Мартинес, някогашният продуктов управител във Facebook, предходната година си е закупил два хектара земя на остров в Тихия океан. Там той е конфигурирал спешни генератори за ток и слънчеви кафези. Има и склад със солидно количество боеприпаси, които да послужат, когато човечеството бъде застрашено от изгубване.

Хората, които се готвят по сходен огромен метод за хипотетичния провал, са подгонени от латентния боязън, че възможна кибервойна може да докара до колапс на цялата система. Ако това стане истина, всички инфраструктури, от които зависи оцеляването на обществото, ще се срутен. Има и хора, които се опасяват от друго - че някой опит по основаването на изкуствен интелект може да приключи съдбовно. Някой ден изобретението ще се обърне против основателя си и в следствие ще изтреби човечеството.

 Силициевата котловина

Катастрофичният сюжет, при който някакъв супер-интелект унищожава човечеството, бе разпространяван от философа Ник Бостром. Оказва се, че теорията му не е лишена от логичност и някой ден може да се окаже действителност. От известно време насам от компания Гугъл работят по основаването на копче за изключване на излезли отвън надзор изкуствени интелекти.

Ситуацията е повече от забавна. Оказва се, че точно жреците на техническото развиване, тези, от които зависи това да се върти колелото на цивилизацията, най-вече се опасяват от срив в системата и бягат от действителността. Паническият боязън от бъдещето е нещо учудващо, в случай, че точно Силициевата котловина се самоопределя като люлка на бъдещето.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР