Милиардерът Майкъл Новограц заяви, че биткойнът ще стане най-големият балон

...
Милиардерът Майкъл Новограц заяви, че биткойнът ще стане най-големият балон
Коментари Харесай

Майкъл Новограц: Биткойнът ще стане най-големият мехур в историята на човечеството

Милиардерът Майкъл Новограц съобщи, че биткойнът ще стане най-големият балон в историята на човечеството. Но това напълно не му пречи да сътвори $500 милионен фонд за вложение в тази криптовалута.
Bloomberg цитира Новограц: “Това е балон с доста пяна. Биткойнът ще бъде най-големият балон през нашия живот“.

Въпреки това, Новограц стартира да влага в биткойна още когато най-популярната криптовалута струваше $90. А в този момент милиардерът сътвори нов криптовалутен хедж фонд на стойност $500 милиона. Както се очакваше, биткойнът проби психическата преграда от $10 000 и тази заран доближи пик от $10 825.



Фондът Galaxy Digital Assets ще стане най-големият от сходен вид и подава сигурен сигнал, че огромните вложители на Уолстрийт ще стартират да признават биткойна като законен актив.

“Балоните стартират с концепция, която постоянно е напълно вярна и вярна. Аз не мисля, че останалите криптовалути въобще са валути, даже и биткойнът. Но биткойнът може да победи като актив, тъй като в него към този момент са вложени големи суми пари. В Litecoin да вземем за пример, няма нищо сходно и той няма да оцелее в конкуренцията за децентрализирано предпазване на персоналното богатство“.

Според аналитика на Fundstrat Global Advisors Томас Лим, биткойнът ще доближи своя пик, когато в тази конкуренция се включат по-консервативните вложители, като да вземем за пример пенсионните фондове.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР