Милиардерът Джордж Сорос разкритикува технологичните „монополи” като „Фейсбук” и „Гугъл”,

...
Милиардерът Джордж Сорос разкритикува технологичните „монополи” като „Фейсбук” и „Гугъл”,
Коментари Харесай

Джордж Сорос: „Фейсбук” и „Гугъл” са заплаха за демокрацията

Милиардерът Джордж Сорос разкритикува софтуерните „ монополи” като „ Фейсбук” и „ Гугъл”, наричайки ги опасност за демокрацията .

Според 87-годишния финансист обществените медии са „ спънка за иновациите”, само че пък дните на сходни платформи са преброени, защото страните ще вкарат по-сериозно данъчно облагане и регулации на бизнеса им.

Според Сорос софтуерните колоси имат „ невиждан и трансформиращ” резултат , а властта да въздействат на вниманието на публиката се концентрира в няколко компании.

Това ще има съществени политически последици и към този момент е изиграло огромна роля при изборите за президент в Съединени американски щати, уточни той.

Финансистът обаче е похвали европейския комисар по конкуренцията Маргарете Вестагер.

Според него Европейски Съюз, който няма „ собствени” софтуерни колоси, е в най-хубава позиция да отбрани обществото от тях – за разлика от американските институции, които са прекомерно слаби. Европейската комисия, да вземем за пример, е известна със сериозните санкциите, налагани на колоси като „ Гугъл”, „ Амазон” и „ Епъл”.

Интернет монополите нямат нито волята, нито склонността да защищават обществото от следствията на своите дейности , акцентира още Сорос.

Според милиардера, финансирал голям брой планове за отворено общество, отворените общества са в рецесия, до момента в който разнообразни форми на диктатури и мафиотски страни, най-големият образец за които е Путинова Русия, са във напредък.

Сорос разяснява и обстановката в Съединени американски щати, където съгласно него, президентът Доналд Тръмп, няма да може изкара мандата си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР