Милиард и половина лева е цялостният пакет за бизнеса, предвиден

...
Милиард и половина лева е цялостният пакет за бизнеса, предвиден
Коментари Харесай

Кирил Петков: Какво по-добре, ако използваме нашите минерални води

Милиард и половина лв. е цялостният пакет за бизнеса, очакван като отплата поради скока в цената на енергийните запаси, разгласи министър председателят Кирил Петков в коридорите на Народното събрание.

„ Тези помощи за бизнеса ще имат и ще стартират от една цена нагоре, доколкото знам това е 185 лева на мегаватчас, като концепцията там е, че има огромни бизнеси, които са съумели да договорят положителни цени за тяхното електропотребление, а с една директна дотация те отиват съвсем на нула. Мисля, че и бизнесът усеща, че в границите на естественото и рационалното те ще бъдат подкрепени “, сподели министър председателят.

Като мярка за подкрепяне на битовите консуматори се обмислят нови критерии за установяване на енергийно бедните.

Обсъждат се и други ограничения.

„ С енергийния министър дружно и с министъра на финансите гледаме опция да понижим цената на газа, която в действителност, в случай че успеем да увеличим равнищата на импорт от Азербайджан, това автоматизирано ще даде този резултат.

Аз персонално доста одобрявам концепцията за геотермалите. Какво по-добре в случай че си използваме нашите минерални води, където нямаме никакъв импорт от никой, с цел да създадем българска електрическа енергия “, сподели Кирил Петков.

Мораториумът върху цените на тока, водата и парното ще падне тогава, когато ръководещите създадат разбор на опциите за преодоляване на ценовия скок и лимитират всички течове от системата, добави Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР