Милена Антова: Всяко нововъведение трябва да бъде в подходящия момент

...
Милена Антова: Всяко нововъведение трябва да бъде в подходящия момент
Коментари Харесай

Гранд Хотел Банско с Ultra All Inclusive 24/7 и през зимния сезон

Милена Антова: " Всяко изобретение би трябвало да бъде в подобаващия миг с цел да се реализира оптимален резултат " " Изгражда се в действителност голям за българските мащаби СПА център, който ще е с минерална вода и ще разполага с най-модерните уреди без аналог към този момент у нас ", споделя генералният управител на Emirates Apart Residence и верига хотели Гранд хотел Банско във връзка построяването на новия курортно оздравителен център и ваканционен комплекс в разложкото село Баня
- За втора година летния сезон мина под знака на ковид-19, каква е равносметката и може ли да се каже, че към този момент и туристическия отрасъл и потребителите са се приспособили към измененията?

Имахме относително сполучлив летен сезон поради пандемичната конюнктура, непрекъснато изменящите се здравни условия и рестриктивните мерки за клиентите. За първи път предишното лято в „ Гранд хотел Банско " заложихме на концепцията - Ultra All Inclusive24/7, която е нова и за курорта като цяло. Нашите посетители реагираха добре на тази относително нова за България услуга, която обаче е добре позната и развита в прилежащи страни. Всички се адаптирахме към новите действителности и всеобщото предпочитание е да се намерят гъвкави решения, които да разрешат завръщане към естествения темп на живот доколкото това е допустимо. Наблюдава се устойчива наклонност към връщане на равнищата преди Ковид-19. Този тренд ще продължи и идващото лято, само че по кое време ще достигнем предепидемични равнища зависи напълно от развоя на самата пандемия, лекуването на болестта, защитните ограничения и имунизацията. 

- Прави усещане, че тази година „ Гранд Хотел Банско " е трансформирал напълно метода си във връзка с десертите като сте заложили на задгранични сладкари, което също не е процедура в курорта. Какво Ви накара да търсите напълно ново виждане?

У нас сладкарството като цяло не е мощно развито, изключително в хотелиерството. Факт е, че доставчиците и производителите на сладкарски произведения за хотелите имат общоприети продукти като саралии, еклери, кремове, кексове, сладкиши и дребни сладки. Българските клиенти, които са ходили на отмора да вземем за пример в Турция или Гърция знаят какво е един същински десерт. Там сладкарството не е просто наложителна част от менюто, а детайла, който му придава специфична добавена стойност.

Десертът постоянно носи особено наслаждение, наслада и очакване. Дойде моментът да поставим повече старания в тази посока. От реакцията на нашите посетители осъждам, че те са удовлетворени от резултата.

- Не за първи път се решавате да сте един тип „ пионери " при внедряването на нови практики и услуги в курорта. Именно „ Гранд Хотел Банско " преди години вкара олинклузив пакетите, по какъв начин реагираха клиентите в този момент на Ultra All Inclusive  24/7?

Туризмът както всеки бранш от икономическия живот непрестанно се развива.  Динамиката на процесите в него се форсира от пандемията. Стремим се да вкарваме положителните практики и да употребяваме натрупаното know-how в страните с дълбоки обичаи в туризма. Всяко изобретение обаче би трябвало да бъде в подобаващия миг с цел да се реализира оптимален резултат.

Нашите посетители възприеха позитивно Ultra All inclusive24/7 пакета, който към момента рядко се среща у нас, само че пък е добре прочут и развъртян в прилежащи страни. Освен, че включва три съществени хранения и два брънча, непрекъснато в избрани точки в хотела гостите могат да употребяват питиета, леки хапки, месни артикули, тестени произведения, супи и сладкиши. Прави усещане, че посетители, които са резервирали общоприети пакети, откакто се настанят в хотела, ги сменят на рецепция с Ultra All Inclusive 24/7.  Сред първите резервации за зимния сезон бяха наши посетители от лятото, които още веднъж залагат на Ultra All Inclusive 24/7. 

- Споменахте, че се привлекли задгранични сладкари, какво ви накара да заложите на тях?

Сформирахме нов екип сладкари за предишния летен сезон като крайната цел беше да се построи освежен състав от майстори-готвачи и за главното меню. В него водещи са шеф-готвачи главно от Турция, която както знаем е водач в All Inclusive сегмента.

В „ Гранд Хотел Банско " менюто е формирано от интернационални ястия с тематични вечери отдадени на съответни страни. Няма повтаряне на блюдата. Дори и презентацията е друга с богато многообразие от тестени произведения, а десертите са шедьовър. Искаме гостите да получат освен това от това, което чакат – приятност за сетивата, релакс, топли мемоари и задоволство.

- Какво да чакат клиентите на „ Гранд Хотел Банско " през зимния сезон?

Решихме да продължим и през зимния сезон с концепцията Ultra All inclusive24/7. Искаме да предоставим друг вид прекарване, в което гостът да има цялостната независимост, да разполага с времето си за ски, СПА и каквото реши без да обвързва проектите си с времето за обяд или вечеря. В лаундж бара, където е една от непрекъснатите точки с храна,всяка събота има богата вечерна стратегия с реализатори онлайн.

В допълнение „ Гранд Хотел Банско " разполага с един от най-хубавите СПА зони в курорта, с цялостна инфраструктура съдържаща всички улеснения – фитнес, детски ъгъл, музика онлайн, басейн, масажни процедури и други занимания

- Какви са упованията Ви за зимния сезон?

На базата на запитванията и противоположната връзка от сътрудниците дръзвам да настоявам, че се обрисува по-добър сезон спрямо предходния 2020/2021. Имаме забележителен растеж на запитванията от непознати туроператори. Интерес има и на вътрешния пазар. Предвид навика на българските клиенти да вършат резервации в последния миг не бих могла на този стадий да заложа процентно съответствие, само че съм сдържан оптимист. На новогодишните празници хотелът, само че и Банско като цяло се радваха на насърчителен интерес.  

- Започваме ли по-осезаемо да възвръщаме обичайните за нас пазари?

Да, може да се каже, че ги възвръщаме, само че всичко зависи от моментното развиване на пандемичната конюнктура. Много е мъчно да предвиждаме резервациите и поръчките. Започваме последователно да си връщаме туристите от обичайни за нас районни пазари като Гърция, Северна Македония, Румъния, Сърбия, Косово и Турция.

- Миналата пролет стана ясно, че сте закупили незавършеното ваканционно населено място в село Баня в община Разлог. Въпреки Ковид-19 пандемията обявихте планове за създаване на комплекса. Започнахте ли строителна активност и по кое време се чака да проработи?

Курортно възстановителния център и ваканционния комплекс в разложкото село Баня към този момент са в развой на градеж. Реконструкцията на хотелската част е в ход. Комплексът включва конферентна зала, лоби и лаундж бар, 5 апартхотелски здания и 13 фамилни къщи с обособени паркоместа. Заложили сме на дизайн с камък и дърво, като покривът тук-там ще е транспарантен с цел да влиза естествена светлина. Изгражда се в действителност голям за българските мащаби СПА център, който ще е с минерална вода и ще разполага с най-модерните уреди без аналог към този момент у нас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР