Миланският гранд Интер почти поднесе авансово шампионската титла на Наполи

...
Миланският гранд Интер почти поднесе авансово шампионската титла на Наполи
Коментари Харесай

Лаутаро повали Лацио с два гола за радост на Наполи

Миланският гранд Интер съвсем сервира предплатено шампионската купа на Наполи в Серия А, откакто победи с 3:1 2-ия Лацио на личен терен. Две попадения за триумфа на нерадзурите вкара Лаутаро Мартинес, който усили персоналната си сметка на 17 гола. Един пък се разписа и Робин Гозенс.
 Бонучи след отпадането от Интер: Трябва да обърнем тази страница и да се подобряваме
Бонучи след отпадането от Интер: Трябва да обърнем тази страница и да се подобряваме

" Започнахме мача все едно сме не запомнили да свалим ръчната спирачка "

След днешната победа Интер събира 57 точки и се включва в борбата за 3-о и 4-о място, изравнявайки се с Милан и Рома. Две точки повече от тези три тима има Ювентус. Наполи има 78 на върха и ще направи разлика от 20 точки пред Лацио, в случай че по-късно през днешния ден победи районния си противник Салернитана.

Лацио стартира мача доста интензивно и откри резултата в 30-ата минута, когато Фелипе Андерсон откри резултата след асистенция на Луис Алберто. Франческо Ачерби сбърка при изнасянето на топката, тя му беше отнета от Андерсон. Той опита да откри междина за пукотевица и в това му желание му помогнаха Имобиле и Луис Алберто, който му чукна топката на чиста позиция на границата на наказателното поле и бразилецът прати топката в мрежата по земята.

Гостите от Рим диктуваха събитията на терена в идващите 40-50 минути и по нищо не изглеждаше, че единствено за 13 минути ще пуснат три попадения. В 77-ата минута Лаутаро Мартинес изравни, четвърт час след влизането си на терена на мястото на Хоакин Кореа. Матео Дармиан се сбори за противоречива топка от ляво, продължи към Лукаку, който откри нахлуващия на скорост Лаутаро. И въпреки да беше блокиран от бранител на Лацио, аржентинецът съумя падайки да чукне топката край излезлия да го посрещне вратар Иван Проведел.

Само след 6 минути Робин Гозенс получи отлично центриране от дясно от Лукаку и с акробатичен скок с левия крайник от въздуха не остави късмет на вратаря на Лацио. Лаутаро Мартинес оформи крайното 3:1 в 91-ата минута, наказвайки неточност на Матиас Весино, върнал едва топката за своя вратар. Попадението беше прегледано благодарение на системата за видеоповторение (ВАР) за възможна игра с ръка в офанзива, само че такава не беше открита и по този начин нерадзурите се поздравиха с безапелационна победа.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР