Милан най-вероятно ще има нови собственици през следващия сезон, след

...
Милан най-вероятно ще има нови собственици през следващия сезон, след
Коментари Харесай

Американски фонд повиши първоначалната си оферта за Милан със 100 милиона евро

Милан най-вероятно ще има нови притежатели през идващия сезон, откакто хедж фондът Elliott Management води договаряния не с една, а с две компании за продажбата на италианския клуб.

Според MilanNews.it, американският капиталов фонд RedBird Capital е повишил първичната си оферта от 1 милиард и в този момент предлагането за акциите на „ росонерите “ възлиза на 1,1 милиарда евро. Това е съвсем същата сума, която бахрейнците от Investcorp оферират – 1,18 милиарда евро.

Ексклузивността на договарянията сред бахрейнския фонд и притежателите на Милан е изтекла и в този момент милиардерите от Близкия изток се пробват бързо да изградят нова и усъвършенствана оферта. Investcorp желае да финансира 400 милиона евро от офертата си посредством заем от американските банки Goldman Sachs и JP Morgan, което фамилният хедж фонд отпред на „ Дявола “ вижда като червен байрак.

RedBird prepara un'offerta più alta di Investcorp per il Milan
— informazione sport (@infoitsport)
RedBird влезе в наддаването за гранда от Милано с убеденост и във фонда царува оптимизъм, че ще съумеят да „ завлечен “ от задна позиция Милан.

Във всеки случай Eliott ще се опита да остави клуба във допустимо най-хубави ръце, с цел да не петни на личното си име.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР